annonse

Systemhus tilbake i Hadsel

: Per Tekle er leder for den nye avdelinga til Systemhus på Stokmarknes. Den er etablert gjennom Lars Rask og Byggtorget på Stokmarknes, som har stor tru på mulighetene. (Foto: )

HADSEL: Et halvt hundre år etter at en hadselværing startet ferdighuskjeden Systemhus, starter ei ny avdeling på Stokmarknes.

I juni feiret ferdighuskjeden Systemhus sine første 50 år. Den ble startet som et nordnorsk alternativ til ferdighuskjedene som begynte å komme sørpå, og helt sentral i etableringa var Tor Bergsmo fra Stokmarknes. Han ble trukket fram som én av de viktigste industribyggerne i Nord-Norge under jubileet i juni.

Det begynner å bli lenge siden Systemhus hadde egen virksomhet på Stokmarknes, men nå etablerer Lars Rask og Byggtorget en egen avdeling på kjedens «fødested».

Erfaren leder

Leder for avdelinga er Per Tekle, som stiller med nesten 30 års erfaring som tømrer. Lars Rask gjør det klart at det neppe hadde blitt noen etablering uten at han hadde blitt med.

– Men nå bød sjansen seg, markedet er tilstede og utsiktene i Hadsel og Vesterålen har ikke vært bedre på mange år, og det kommer til å styrke Byggtorget som leverandør av byggevarer, mener Rask.

– Jeg skal først og fremst administrere. Det er jo nytt for meg, men jeg veit jo hvordan ting skal være i den andre enden av systemet, sier Tekle.

Først og fremst blir han opptatt av å selge og bygge Systemhus, men vil også ta andre større og mindre oppdrag.

LES OGSÅ

Flere hus i året

– Vi skal selge noen hus i året og konsentrerer oss først og fremst om frittstående tomter. Vi er ikke der som enkelte andre firma er, at vi kjøper opp og bygger ut hele felt. På litt sikt er vi jo ute etter egne tomter, også for å kunne bygge for eksempel vertikaldelte boliger, eller småblokker. Her har mange typer boliger som kan skreddersys ut fra tomta, sier Tekle.

Samtidig har man forventninger til kommunale boligfelt som er under planlegging i Hadsel, blant annet sørøst på Børøya. Her vil tomtekjøperne ikke være bundet til én huskjede som bygger ut hele feltet.

– Vi har ei langsiktighet i dette, understreker Rask, uten at han vil gå i detaljer ennå. Men de to første snekkerne er i ferd med å komme på plass.

– Vi skal nok ha solgt vårt første Systemhus i løpet av våren, mener Per Tekle.

– Det bygges mange leiligheter i Hadsel nå, men det går ikke av moten å ha eget hus. Jeg har god tru på dette, sier Lars Rask.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse