annonse

Tango for fire

Tangokvartett for en kveld
Tangokvartett for en kveld: Distriktsmusikerne i Hadsel leverte musikk rett fra Argentina. Helene Enochsson fløyte, Viktoria Atanasova piano, Synnøve Volden cello og Stine Sivertsen horn. (Foto Solgunn Jensen) (Foto: )

Distriktsmusikerne i Hadsel dro til med skikkelig tango på tirsdagskvelden.

  • Solgunn Jensen

Og det svingte sinnsykt – eller svartsjukt – for tango er lidenskap.

Publikum på Arbeideren ble for ei kveldsstund tatt med direkte til Argentina, til tango-komponist Astor Piazzollas verden.

– Det eneste vi fire mangler er Piazzollas instrument, det lille trekkspillet bandoneon, innledet Synnøve Volden.

Men celloen hennes gjorde at vi ikke savnet bandoneon. Det var så vakkert, så vakkert, akkurat slik musikken foldet seg ut for oss denne tirsdagkvelden.

Stine Sivertsen sa noe om at dette er jo dansemusikk, og en samtale, spekket med følelser. Og Helene Enochson nevnte at da borgerkrigen i Argentina var over i 1880, så var tangoen en trøst. Etter konserten ble Bodil Eide i trekkspillklubben spurt hva hun syntes:

– Kjempebra. Fantastisk flott! syntes hun.

– Men du hørte at de mangler en som kan spille bandoneon? Du som er rutinert trekkspiller kunne vel tatt utfordringa hvis noen skaffet deg et bandoneon?

– Ha-ha-ha, jo du! Jeg spille ikke alt etter noter vet du! lo hun.

Men det gjorde vel ikke tangospillerne i Argentina heller, kanskje?

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse