annonse

Teller ned til Arctic Race-presentasjon: Krysser fingre for Storheia

Over Sortlandbrua i 2013
Over Sortlandbrua i 2013: Neste år håper man at Arctic Race of Norway skal avsluttes med en knallstigning opp til Storheia. (Foto: Morten Broks)

Om fem dager kan Hadsel få beskjeden som blir en flying start på Storheia Arena.

Tor Johannes Jensen

Tirsdag offentliggjør Arctic Race of Norway hvilke løypene for rittet i 2019. Det skjer under konferansen Agenda Nord-Norge 2019 i Svolvær.

Da håper Hadsel kommune – og grunneierne at Storheia blir avslutningen – aller helst på siste etappe av hele rittet.

Kommunen har hatt kontakt med arrangørene, og tidligere i år var de i Hadsel. Her møtte de blant annet grunneiere langs veien til Storheia.

– Da var de på befaring og ga tilbakemelding om at den spektakulære stigningen og utsikten til Storheia er unik, ikke bare i Nord-Norge, men i Europa, fortalte Daniel Sowe fra Fiskeriparken Egga utvikling på pressemøtet torsdag. Det er blant annet på grunn av hvordan stigningskurvene kommer etappevis.

Det er daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway og eks-syklist og verdensmester Thor Hushovd som vil være i Svolvær for å presentere traseene.

Dybdal har oppgitt til Lofotposten at det er flere grunner til å presentere neste års ritt i Lofoten. Én av grunnene er at man vil offentliggjøre etappene tidligere, for at de berørte kommunene skal få bedre tid til planlegging. Samtidig har han sagt at de gleder seg ekstra til å komme til Lofoten for å presentere etappene.

– Vi vet ikke hva Arctic Race lander på, og det er heller ingen forutsetning for dette prosjektet. Det er et av flere mulige folkelige arrangement som er mulig å arrangere her, sa ordfører Siv Dagny Aasvik under presentasjonen av planene om Storheia Arena torsdag.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse