annonse

– Tror pengene er på bordet

: Kulturminister Trine Skei Grande hører engasjert på Sten Magne Engen. (Foto: Idar Ovesen)

HADSEL: – Jeg tror pengene fra staten allerede ligger på bordet, sier kulturminister Trine Skei Grande på lynvisitt ved Hurtigrutemuseet.

Idar Ovesen

– Har staten mer å gi til vernebygget?

– Jeg tror pengene allerede ligger på bordet, svarer kulturminister Trine Skei grande på spørsmålet fra Bladet Vesterålen.

– Det er godt prosjekt med vernebygg?

– Ja, det er godt å kunne vise kystkulturen. Det er viktig, sier kulturministeren, som geleides bort for å se på interiøret fra DS Finnmarken av 1912, som er inne i en container.

Sten Magne Engen leder an, og kulturministeren passerer landsatte Finnmarken av 1956. Hun ser ganske så imponert ut. Hun har bare få minutt på seg, før hun skal videre til Sommer-Melbu.

Briefet Grande

Arne Ivar Mikalsen (V) var på plass på Sortland for å ta imot Grande, som kom i leiebil fra Evenes. Han forteller til Bladet Vesterålen at han briefet kulturministeren om «ståa» rundt vernebyggsaka.

– Vi forventer ikke mer penger fra staten, egentlig, sier Mikalsen til Bladet Vesterålen.

– Staten fylket og Hadsel kommunen er enige om å bidra med 40 millioner kroner hver. Nå forhandler kommunen med utbyggere, og det ser lovende ut, sier Mikalsen.

– Hva står i tildelingsbrevet?

Men ifølge ham er det nå oppstått uklarhet om hva som egentlig står om husleieavtalen i tildelingsbrevet fra 2015.

– Hva er innholdet? Hva skal Museum Nord betale i husleie? For meg framstår dette som uklart. Dette må vi sette oss ned å snakke om på en saklig måte, poengterer Mikalsen.

– Jeg prøver å få til dette. Vi må snakke rolig og behersket, sier Arne Ivar Mikalsen.

Avdelingsdirektør ved Museum Nord, Brynjar Pettersen, var også i mottagelseskomiteen til kulturministeren.

– Har du noe å meddele?

– Nei, jeg har vel ikke det, sier Pettersen, før følget forsvinner inn i containeren.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse