annonse

Ungdom tar seg inn på rivningsområde: – De setter seg selv i fare

: Her er det forbudt å gå innenfor gjerdet på grunn av farlige materialer og avfall. Likevel tar ungdom seg inn på kveldene. Zakarias Chibssa ber foreldre snakke med ungene og holde styr på hvor de ferdes. (Foto: Tor Johannes Jensen)

HADSEL: Flere kvelder på rad har ungdom tatt seg inn på rivningsområdet til Stokmarknes skole. – Følg med på ungene deres, sier Zakarias Chibssa i Hadsel kommune.

Tor Johannes Jensen

Rivingen av de gamle byggene er godt i gang der den nye ungdomsskolen skal opp på Stokmarknes. Underveis sorteres avfallet, og det er oppdaget asbestplater i bomberommet som skal rives. Det fører til sanering under ekstra strenge forskrifter, med beskyttelsesutstyr og forsendelse til spesialmottak.

Men fire kvelder på rad har ungdom tatt seg innenfor gjerdet og lekt med brannslokningsapparat og maling de har funnet der.

– De har vel lite å gjøre i skoleferien. Men dette er farlig. Her er glassbrott og annet farlig avfall de kan skade seg på. Når de åpner gjerdet, kan for eksempel yngre barn komme etter og skade seg. Området er sikret, og sperringene skal respekteres, understreker Chibssa overfor Bladet Vesterålen.

Han ber foreldre på Stokmarknes snakke med barna sine om å holde seg på rett side av sperringene.

– Helst bør de holde rede på hvor ungene befinner seg på kveldstid – i hvert fall at de ikke tar seg inn på rivningsområdet, understreker han.

Asbestfunnet skal ikke gi noen forsinkelse av betydning. Ingeniøren understreker at det uansett er god tid til forventet byggestart i begynnelsen av desember.

annonse