annonse

Vakker vinterkonsert

Musikk stappfull av steminger
Musikk stappfull av steminger: Nordic Saxophone Quartet bød på samtidsmusikk med alt fra det illevarslende til det morsomme! (Foto: Solgunn Jensen)
: Velfortjente blomster til dirigent Pantcho. (Foto: Innsendt)
: Korpset bød på mange flotte nummer sammen med gjestene. (Foto: Innsendt)
: Melbu skolekorps har mange flinke unge musikanter helt ned i 1. klasse. (Foto: Innsendt)

Melbu skolekorps bød på en flott konsert søndag sammen med Nordic Saxophone Quartet.

  • Solgunn Jensen

De fire i Nordic Saxohone Quartet hadde hatt seminar med noen av de unge musikantene i korpset i forkant, og søndag kveld var samfunnshuset fylt av publikum som fikk høre læremesterne og de unge musikantene.

Familier til barn i korpset sa seg veldig fornøyd med seminaret og oppfølgingen av skolekorpset. – Gode ord og blomster til dirigent Pancho var vel fortjent!

Skolekorpset, med musikanter helt fra 1. klasse, spilte feiende flott. Gamle jegermarsj hører selvsagt med, og litt Strauss likeså. Artig med vaskebrett og andre «slaginstrumenter».

Leiv Thormod Hansen i publikum syntes det var mye vakker musikk å høre denne søndagskvelden. De unge musikantene i korpset var flinke. – Ja, og så er det fantastisk at vi her på Melbu får gleden av å høre disse nordiske saksofonistene år etter år. Dette var virkelig flott, skrøt han.

Kvartetten består av sopransaksofon, altsaksofon, tenorsaksofon og barytonsaksofon. Den ble dannet i 2002 og har konserter med jevne mellomrom. Denne gangen altså på Melbu, der tenorsaksofonist Arnulf Steinsvik bor.

Altsaksofonist Martin Eriksson fortalte mellom musikken om både instrumentet og om hvilken musikk som finnes for saksofon. Det finnes nemlig veldig mye variert musikk for dette blåseintrumentet. Klassisk musikk som Piazolla, og ikke minst nyskrevet samtidsmusikk, og på Melbu ga de eksempler. Imponerende hvordan bare fire instrumenter fikk fram så mange stemninger i ett og samme stykke. Som en komprimert film uttrykte musikken på få minutter en hel rekke stemninger: Den var skummel, melankolsk, illevarslende og artig, med både sirener og ren latter.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse