annonse

– Velkommen til Kafe 1

Ønsker velkommen til Kafe 1
Ønsker velkommen til Kafe 1: F.v. Roar Nordahl, Elisabet Steffensen, Audhild Fjølstad og Rebecca Thuv-Jenssen. (Foto: Idar Ovesen)

HADSEL: Rus og psykiatri-tjenesten i Hadsel er i gang med kafétilbud og treffsted til brukerne.

Idar Ovesen

Kafe 1 holder til i ungdomsklubbens lokaler i kjelleren i Hurtigrutens Hus, og har åpent noen timer tre dager i uka; mandag, torsdag og fredag.

Prosjektdriver Roar Nordahl forteller om et lavterkseltilbud, som alle brukere fra atten år og oppover kan benytte. Tilbudet har vært i gagn ei tid, og brukere har gitt gode tilbakemeldinger.

– Det er behov

– Det er et behov for dette, sier Nordahl.

– Å være i lag med andre er helsefremmende, sier Elisabet Steffensen. Sammen med kollega Rebecca Thuv-Jenssen vil hun også to dager i uka kunne ta imot til samtaler, for de som føler behov for det. Da vil de benytte kontorlokalene de har i samme bygget.

Ei av de som benytter kafétilbudet er Synnøve Sandvær.

Er her så godt som hver gang

– Jeg er så glad jeg har en slik plass som dette å gå til. Jeg benytter tilbudet så godt som hver gang. Det kan være tungt enkelte ganger å gå ut, men når jeg først er kommet hit, har jeg liksom reddet dagen, sier Sandvær.

Kortspill, quiz, vafler og kaffe er blant aktivitetene. Det er også blitt turer ut både i fjæra og på fjellet.

– Vi håper også at tilbudet etter hvert kan bli brukerstyrt, sier Roar Nordahl, og ønsker velkommen til Kafe 1.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.