annonse

Venstre spør om Sandnes-skolen

Stiller spørsmål
Stiller spørsmål: Arne Ivar Mikalsen i Hadsel Venstre. (Foto: Tr Johannes Jensen (arkiv))

Arne Ivar Mikalsen i Hadsel Venstre stiller spørsmål om økonomi i oppvekstsektoren, Sandnes montessoriskole og postjournalen i kommunen.

Idar Ovesen

På vegne av Hadsel Venstre stiller Arne Ivar Mikalsen tre grunngitte spørsmål til den politiske ledelsen i Hadsel.

Det første spørsmålet gjelder den økonomiske situasjonen i oppvekstsektoren, der en etterspør de budsjettmessige tallene for Sandnes skole. En spør om kommunen fremdeles går i minus i budsjettene for Sandnes skole og om driftskostnadene per elev er de samme som før nedleggelsen av ungdomstrinnet.

– Har posisjon klart å gjennomføre sitt mål om innsparingene de forutsatte? spør en videre.

Sandnes montessoriskole

Hadsel Venstre ønsker svar på om det er formell kontakt mellom kommunen og Sandnes montessoriskole og om skolen har fått svar på sin søknad om leie av lokaler.

– Hvordan er regelverket for svar på søknader og formelle henvendelser? Støtter posisjonen etablering av friskole i Hadsel på generelt grunnlag? spør en i brevet.

Postjournalen

Siste grunngitte spørsmål omhandler postjournalen i Hadsel kommune. Her viser en til ei rekke forespørsler om innsyn som Hadsel Venstre mener ikke er behandlet i samsvar med offentlgihetsloven.

– Hva er situasjonen med postjournalen nå? Vil disse problemene fortsette å vedvare slik de har gjort siden digitaliseringen av postjournalen kom?

Mener posisjonen at disse vedvarende hendelsene er i tråd med ønske om gode prosesser og åpenhet for innbyggerne og politikerne? spør Arne Ivar Mikalsen på vegne av Hadsel Venstre.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse