annonse

– Vi har ikke råd til å la være

: – Egentlig sa vi ja for 20 år siden. Vi kan ikke la være nå, mener Bjørn Stordahl Olsen på Rødbrygga. (Foto: Tor Johannes Jensen)

– Det nye Hurtigrutemuseet vil skape så mye i Hadsel at investeringa er tjent inn på få år, mener Bjørn Stordahl Olsen på Rødbrygga. Han ber politikerne sørge for å få prosjektet i mål.

Tor Johannes Jensen

Nå i juni skal Hadsel kommune, som er byggherre, bestemme om man skal sette i gang bygging av vernebygg over det landsatte hurtigruteskipet «Finnmarken» og nytt hurtigrutemuseum, eller ikke. Det laveste anbudet for prosjektet ble 40 millioner kroner høyere enn de 115 millioner kronene som var satt av. Bygginga må komme i gang i år for at ikke Nordland fylkeskommune skal trekke tilbake støtten sin på 40 millioner kroner.

Nestor i utelivsbransjen i Hadsel, Bjørn Stordahl Olsen, som driver Rødbrygga på Stokmarknes, er klar i sin anbefaling til kommunestyret:

– Vi har ikke råd til å la være. Dette museet kommer til å skape arbeidsplasser som gir skatteinntekter og økte inntekter til reiseliv og handel fra turister, sier Olsen.

– Hadsel kommune kommer til å ta inn de 20 millioner kronene på få år. Flytter det nye innbyggere hit, og det blir nye arbeidsplasser i kjølvannet av museet, er det viktige penger, mener han.

Selv synes han planene for det nye museet ser veldig bra ut:

– For folk kommer til å stoppe her når dette står ferdig, spår Bjørn Stordahl Olsen.

Eieren og driveren av Rødbrygga mener at avgjørelsen om å satse på vernebygg og nytt museum bør være klar:

– Vi sa egentlig ja for 20 år siden, men siden har vi ventet på å se at det blir noe. Blir det ikke nå, blir det aldri. Da blir båten fjernet – og det koster fort 20 millioner kroner, det også, sier Rødbrygga-sjefen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse