annonse

– Vi må tviholde på aktivitetsplikten

1460014100511.jpg
Arne Ivar Mikalsen (V) (Foto: )

– Aktivitetsplikten må holdes fast, sier Arne Ivar Mikalsen (V).

Tor Johannes Jensen

Slik vil Sandberg endre framtida for Melbu Mikalsen, som er fra Stokmarknes og sitter i Venstres utvalg for marin politikk, anser leveringsplikt og bearbeidingsplikt for tapte skanser og mener de ikke fungerer.

Lerøy vil holde på trålkvotene og betale seg ut av pliktene – De to første pliktene har ikke reellt innhold. Men aktivitetsplikten må holdes fast. Ordningene må ha legitimitet, og vi er villige til å slippe opp en del. Men aktivitetsplikten må ligge fast, og vi kan regne med at Havfisk og Lerøy ikke vil gi slipp på kvotene. Da blir de heller værende og driver aktivitet, mener han.

Mikalsen tilføyer at fiskeproduktene er ønsket og etterspurt i markedet.

– Men hva skal aktivitetsplikt innebære?

– Fisken som skal selges må jo produseres. Vi har ikke definert det tydelig. Det må vi, ellers får man bare en endeløs drakamp videre. Det går kanskje an å se for seg at det skal produseres en prosentsats av volumet i kvotene, sier han til Bladet Vesterålen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse