annonse

Vil selge hotelltomt

Slik har arkitekten tegnet det planlagte Hotell Richard With. (Ill.
Slik har arkitekten tegnet det planlagte Hotell Richard With. (Ill.: Vis-a-Vis arkitekter) (Foto: )

HADSEL: Hotell Richard With AS har søkt om å få kjøpe tomt fra Hadsel kommune i Stokmarknes sentrum og fylle ut til parkering og havnepromenade helt til Markedsbrygga. Rådmannen anbefaler et ja.

  • Tor Johannes Jensen Torjo@blv.no - 907 23 711

Bladet Vesterålen har tidligere fortalt om initiativet til et nytt hotell med 150 rom i Stokmarknes sentrum, der Hurtigruten har lager i dag. Nå har selskapet Hotell Richard With AS søkt om å få kjøpe tomta 65/1099 fra Hadsel kommune. På den 982,1 kvadratmeter store tomta ligger gammelkaia og parkering i dag.

Takst på 2,3 mill.

Kommunen har taksert verdien av tomta til 2,6 millioner kroner.

– Selv om dette tilsier en høy tomtepris sett i relasjon til salg i Stokmarknes, er det likevel en tomt med mange muligheter der det også er stilt positive signaler ved omregulering til antatt formål for kjøper tidligere, skriver rådmannen.

Vil selge for halvparten

Tilbudet fra hotellselskapet er på halvparten av taksten, altså rundt 1,3 millioner kroner, men rådmannen mener det er tilrådelig.

– Formannskapet kan opprettholde takstprisen, men det er ikke kjent for rådmannen om et mottilbud på 2,6 mill vil kunne aksepteres av søker. Det er mulig å be rådmannen eller andre gå i forhandlinger, om formannskapet ikke er tilfreds med tilbudt vederlag. Hvorvidt dette vil gi uoverstigelige hindringer for selskapet er ikke kjent, men det er gitt klare ønsker om at tomtespørsmålet avklares snarest mulig for å trygge selskapets videre fremdrift, skriver rådmann Ola Morten Teigen til formannskapet, som skal møtes 24. april.

Han tilføyer at et salg av tomta til lav pris vil være et aktivt bidrag til realiseringen av et moderne og attraktivt hotell i sentrum av Stokmarknes.

Fylle og lage promenade

Hotellselskapet ønsker også å fylle ut grunnen mellom gammelkaia og Markedsbrygga for å få parkeringsplasser, og tilbyr til gjengjeld å plastre og lage havnepromenade hvis det får eiendomsrett til arealet. Ifølge kartskissen vil man fylle helt ut til Wiiks minne. Dette vil rådmannen ta opp i ei egen reguleringssak.

Ifølge selskapet er man også i prosess med Hurtigruten ASA om å kjøpe tomta 65/109, som omfatter lageret til Hurtigruten ASA og resten av parkeringa.

Overta veigrunn

Samtidig tilbyr selskapet at kommunen kan overta en del av eiendommen 65/109 som brukes til kommunal vei, som en del av en avtale.

Rådmannen foreslår for formannskapet at han skal få myndighet til å gjennomføre salget – og at kontrakten skal gjøre det klart at kommunen ikke kan stilles til ansvar for tilstanden, eksempelvis på kaia.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse