annonse

Vil sprette over i nybygg

Glad i regnet:
Glad i regnet: Hoppensprett barnehage trives ute – i all slags vær. Humøret er på topp hos både barna, styrer Heidi Ramberg (t.h.), pedagogisk leder Stine Holdø (t.v.) og aktivitetsleder Kamilla Mediå (i midten). (Foto: Idar Ovesen)

HADSEL: Hoppensprett Stokmarknes vil være føre var og har sikret seg tomt med tanke på nybygg.

Idar Ovesen

– Det er jo kommet en del lovregler og forskrifter for barnehagene, og vi har kjøpt tomt med tanke på å bygge nytt, begrunner styrer Heidi Ramberg i Hoppensprett Stokmarknes overfor Bladet Vesterålen.

Helt konkrete planer er det ennå ikke, men tomtekjøpet i Lensmannsveien til i underkant av én million kroner er langt fra «gjort i det blå».

Overlegebolig

– Vi har det flott også i dag, i et trivelig nabolag, men det huset vi holder til i er et tidligere bolighus som ikke er bygd med tanke på barnehage, sier Ramberg. Ja, bygget var overlegebolig, før det i 1986 ble Sykehusansattes barnehage, og senere er blitt til Hoppensprett.

– Bygget er renovert, og det er greit å være her, understreker styreren videre.

Ute – i all slags vær

I Hoppensprett legger en også stor vekt på å være ute hele året – i all slags vær. Det liker barna tydelig, for selv om det regner når vi er på besøk er det bare smil og glede.

Ledelsen i Hoppensprett-konsernet er jevnlig på besøk i Hadsel, og har vurdert tomtealternativ. En ønsker å være i forkant av utviklinga, som ifølge Ramberg gjerne går mot litt større enheter. Derfor er det trolig at et nybygg vil øke kapasiteten som i dag er på 35 barnehageplasser.

Men foreløpig kan ikke Ramberg si mere konkret. I uka som var har hun vært på ledersamling på Kvitfjell. Der skulle hun etter planen også ha møtt konsernledelsen, som imidlertid måtte melde avbud. Dermed ble det ikke anledning til å drøfte nybyggplanene mer i denne omgang.

Før en eventuelt bygger, må også området omreguleres av kommunen.

Tidsriktig

Men planene ligger der, og selv om både Ramberg og de andre ansatte trives godt der de er, så har de ikke noe imot å komme inn i et nytt og tidsriktig barnehagebygg. Ukentlig besøker barnehagen Hoppensprett på Melbu, der ungene stortrives med å få turne, og treffe barna som er der. Det hadde nok vært kjekt med et slikt aktivitetsrom på Stokmarknes også. De nye forskriftene er for øvrig mye mer «på» i barnas favør når det gjelder ulike tiltak og tilrettelegging.

– Det synes vi er veldig bra. Før var det mye «bør», nå heter det «skal», sier Heidi Ramberg.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse