annonse

Vinter på Ulvøy

: Februar-motivet i Hadsel-kalenderen 2019 viser skolunger som leker i snyen på Ulvøy i Raftsundet. (Bildet er utlånt fra Museum Nord Vesterålsmuseet) (Foto: )

HADSEL: Hadsel Historielag er ute med Hadsel-kalenderen 2019. Februar-bildet viser skolebarn på Ulvøy i Raftsundet som leker i snyen.

Idar Ovesen

Bildet er lånt ut fra Museum Nord Vesterålsmuseet og er ikke tidfestet. Arthur Johansen, som under ei kulturminneinnsamling på 80-tallet fikk bildet i hende, sier til Bladet Vesterålen at det nok er tatt cirka 1915 – altså rundt 100 år gammelt. Han kan videre opplyse at bildet er tatt av en lærer ved navn Aasegg, som kom fra Tromsø og som skole på Ulvøy.

Like artig

Like artig med sny og snyballkrig var det iallfall også i gammel tid, går fram av motivet. Og godt med sny var det også!

Tora Ellingsen (Brubrekka), Julie Eriksen (Tennstad), Johan Olsen, Tora og Harda Larsen (Brubrekka) og Trygve Størkersen er blant dem som er med på bildet. I bakgrunnen ser vi gården til Simon Ulvøy, senere Ole Ulvøy.

Hadsel Historielag er i år tidlig ute med Hadsel-kalenderen, som er blitt en god tradisjon, og som folk setter stor pris på. Bildene vekker nok mange minner, og er samtidig god historiefortelling for den yngre generasjon. Du kan lære mye bare ved å bla gjennom de tolv månedene.

Snyvinter

Hadsel-kalenderen 2019 viser motiv fra blant andre Vik (skikkelig snyvinter i mars på 50-tallet en gang), Sandnes, Stokmarknes på 1800-tallet, Kaljord, Slåttnes og MK Alken fra Breivika på seinotfiske på slutten av 1940-tallet.

August-motivet viser gjester i 80-årsdagen til Andreas Dahl. Et par «bonusbilder» er det også blitt plass til. Ett av dem er utlånt fra Gerd Bjørdal og viser elevene ved Hov framhaldsskole i 1956-57. Gerd er også blant elevene, men da med Markussen til etternavn.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse