annonse

VM-mester i lufta

1467394550733.jpg
Carl Christian Roland gjør det sterkt som fallskjermhopper. (Foto: Privat)

HADSEL: Carl Christian Roland er nylig blitt offisiell verdensmester som første paraglegiker som har klart B-lisens i fallskjermhopp, og blitt wingsuitpilot.

  • Hilde Jørgensen Hilde@blv.no

– Helt utrolig, ja ubeskrivelig. En virkelig bragd, sier mor Unni Glad Roland på Stokmarknes.

– Og om jeg er begynt å bite negler? Neida, jeg er bare glad for at han har funnet et levesett som han kan trives med og at han har funnet en mening med livet og ikke bare sitter lenket til en rullestol, sier hun.

I 2011, da Carl var 32 år, ble han utsatt for en skiulykke som gjorde han lam fra livet og ned. Etter å ha vært langt nede, bestemte han seg for å ta mer kontroll over livet, ifølge et intervju med Aftenbladet.

Carl Roland har over 200 fallskjermhopp bak seg, og har vært klar for å forsøke å fly med wingsuit eller vingedrakt, som er en heldrakt som tas på før et fallskjermhopp. Vingedrakten har vinger som spenner seg fra draktens håndledd og ned til hoften, samt en vinge mellom beina. Vingene fylles med luft og gjør at fallskjermhopperen får en større flate å fly på.

Og han er altså nå den første med sitt handicap som har klart B-lisensen og er wingsuitpilot. Bladet Vesterålen har ikke lytes å komme i kontakt med Carl da vi prøvde.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse