Uvisst når litauisk torturoffer kan avhøres

En litauisk gårdsarbeider som for to uker siden ble funnet torturert i Nord-Trøndelag, holdes fortsatt i kunstig koma på grunn av de alvorlige skadene. Det er uvisst når han kan avhøres.

Publisert 23.04.2012 kl 15:21 Oppdatert 23.04.2012 kl 15:36

Tips en venn på e-post:Mannen ble lørdag 7. april funnet hengende etter armene og beina på en gård i den lille grenda Bjørndalen i Nærøy. Han hadde store skader i muskler i hendene og føttene.

På grunn av de store skadene ble mannen lagt i kunstig koma ved St. Olavs hospital. Sykehuset opplyser mandag at han fortsatt regnes som meget alvorlig skadd, men at tilstanden hans er stabil. Fordi mannen holdes i koma har politiet så langt ikke kunnet avhøre ham.

– Vi ble forespeilet at det kunne skje denne uka eller neste uke. Men det må bare skje når det skjer, sier etterforskningsleder Bengt Ivan Blom til NTB.

Politiet venter fortsatt på svar på biologiske prøver fra åstedet, i håp om at det kan gi dem DNA-spor. I tillegg venter etterforskerne på flere resultater innen elektroniske spor som mobiltrafikk.

Et av spørsmålene politiet sitter med, er hvordan den eller de som mishandlet gårdsarbeideren, kom seg inn i huset. (©NTB)

På forsiden nå


...

Hedret havets helter

SORTLAND: Rundt 140 av de involverte i operasjonen med å frakte kjemiske våpen ut av Syria mottok onsdag sin operasjonsmedalje i Kulturfabrikken på Sortland.

...

Andøy må spare og spare

ANDØY: Sparekniven må kvesses stadig i Andøy. Men politikerne liker nødig å rispe i helse/omsorg og Andenes skole.

...

Usikker på kostnadene

SORTLAND: Det ligger mange usikkerhetsmomenter i hva det vil koste dersom hotellet ikke realiseres. Uansett mener rådmannen konsekvensene blir større dersom kommunen går inn som medeier i Blåbyen hotell.

Førsteklassingene 2014

Skolen er begynt, og her er førsteklassene i distriktet.

Bildeserien oppdateres