Uvisst når litauisk torturoffer kan avhøres

En litauisk gårdsarbeider som for to uker siden ble funnet torturert i Nord-Trøndelag, holdes fortsatt i kunstig koma på grunn av de alvorlige skadene. Det er uvisst når han kan avhøres.

Publisert 23.04.2012 kl 15:21 Oppdatert 23.04.2012 kl 15:36

Tips en venn på e-post:Mannen ble lørdag 7. april funnet hengende etter armene og beina på en gård i den lille grenda Bjørndalen i Nærøy. Han hadde store skader i muskler i hendene og føttene.

På grunn av de store skadene ble mannen lagt i kunstig koma ved St. Olavs hospital. Sykehuset opplyser mandag at han fortsatt regnes som meget alvorlig skadd, men at tilstanden hans er stabil. Fordi mannen holdes i koma har politiet så langt ikke kunnet avhøre ham.

– Vi ble forespeilet at det kunne skje denne uka eller neste uke. Men det må bare skje når det skjer, sier etterforskningsleder Bengt Ivan Blom til NTB.

Politiet venter fortsatt på svar på biologiske prøver fra åstedet, i håp om at det kan gi dem DNA-spor. I tillegg venter etterforskerne på flere resultater innen elektroniske spor som mobiltrafikk.

Et av spørsmålene politiet sitter med, er hvordan den eller de som mishandlet gårdsarbeideren, kom seg inn i huset. (©NTB)

På forsiden nå


...

Elg i drift på veiene

Snø gjør at elg beveger seg mot vinterbeite og er da i drift over veier.

...

Utfor og ingen skadet

KVÆFJORD: En bil havnet utfor veien på Fv 10 på Kvæfjordeidet søndag kveld.

...

Ventet ikke forgjeves

SORTLAND: Harald Bjørstad Mikalsen fikk se både nissen og reinsdyret – og fikk julepakke på førjulsfest hos Inga Sami Siida. Se bildeserie og video når nissen får nissesangen.

Portrettet

...

Nær Willfred

SORTLAND: – Det føles helt greit å ha mye foran seg, synes Willfred Nordlund (26).