God dag for Oslo Børs

Oslo Børs fyrte av som en rakett tirsdag morgen og fortsatte oppturen utover dagen. Ved børsslutt var hovedindeksen oppe i 479,04 poeng, opp med 1,54 prosent.

Publisert 05.03.2013 kl 19:25 Oppdatert 05.03.2013 kl 19:41

Tips en venn på e-post:Det var først og fremst seismikksektoren som sørget for oppgangen på børsen i dag. En rekke selskaper fikk nye kontrakter i boks, noe som naturlig nok sørget for økt aksjekurs, skriver E24. Når så Statoil-aksjen tok seg godt opp igjen etter mandagens nedtur, ble det langt mellom minusene på hovedindeksen tirsdag.

Mest fram gikk Kongsberg Automotive, med 7,48 prosents oppgang. Selskapet er imidlertid nesten som en mygg å regne i floraen av selskaper på børsen og omsetningen totalt ble dermed mye mindre enn flere av de større selskapene.

Norwegian gikk fram med 5,80 prosent, Storebrand med 4,42 prosent og Petroleum Geo-Services med 4,33 prosent.

Blant de største selskapene noterte DNB seg for den største framgangen med 3,63 prosent, fulgt av Telenor som steg med 1,85 prosent og Norsk Hydro med pluss 1,47 prosent på aksjekursen. Yara International gikk opp med 1,04 prosent og Orkla med 1,17 prosent.

Statoil gikk tilbake mandag, men tok seg fint inn igjen tirsdag med en økning på 0,35 prosent. I prosent ikke så imponerende, men ettersom oljeselskapet er hovedindeksens største ble det også dagens mest omsatte aksje. (©NTB)

På forsiden nå


...

La hele rapporten på nett

HADSEL: – Vi fikk ikke være part i rettssaka, og dommen etterlater ubesvarte spørsmål, oppsummerer rådmannen i Hadsel etter at en person ble dømt for underslag i kommunen i juli. Nå offentliggjør kommunen hele sin interne rapport om underslagssaka.

Stjal kniv - fikk bot

SORTLAND: Varen han stjal kostet 699 kroner. Boten for tyveriet ble på 3.000 kroner.

...

Kulinarisk tur på Melbu

HADSEL: Fredag kveld åpner det historiske Melbu dørene, og byr på vesterålske delikatesser på kjøpet.

Kjørte varebil i 135 km/t i 90-sone

ØKSNES: En mann fra Øksnes er bøtelagt for en fartsovertredelse og for å ha kjørt ulovlig med tilhenger.