Staten vant ikke fram med skattekrav i milliardklassen

Staten nådde ikke fram med sitt skattekrav på 1,1 milliarder kroner mot selskapet Arcade Drilling, som er kontrollert av det amerikanske riggselskapet Transocean.
Publisert 05.03.2013 kl 19:49 Oppdatert 05.03.2013 kl 20:05

Tips en venn på e-post:Striden sto om når Arcade Drilling flyttet fra landet. Norske skattemyndigheter mente at selskapet skulle skatte til Norge i årene 2001 og 2002, mens selskapet bestred dette og viste til at det flyttet til Storbritannia allerede i 2001. Dermed gikk Arcade Drilling til sak mot staten, og vant fram i Oslo tingrett, melder NA24.

Den norske stat krevde rundt 700 millioner kroner i skatt, pluss tillegg for renter, og varslet om et tilleggskrav på rundt 400 millioner. Det er ikke avgjort om staten vil anke dommen.

I Oslo tingrett pågår også en svært omfattende straffesak der tre tidligere rådgivere i Transocean, samt boregiganten selv og Arcade Drilling er satt under tiltale for å ha unndratt rundt 10 milliarder kroner fra beskatning.

– Straffesaken startet i desember, og ingen avgjørelser er forventet før tidlig i 2014. Vi tror at denne dommen vil ha positive konsekvenser for andre utestående skattesøksmål i Norge, sier konsernsjef Steven Newman i Transocean til NA24. (©NTB)

På forsiden nå


Feirer 6,7 millioner i pluss

SORTLAND: Han gjorde et godt bytte, rådmann Rolf M. Lossius da han bytta kake mot papirbunken regnskap 2014. Sortland kommune går med 6,7 millioner kroner i overskudd.

Sykepleierforbundet roper varsku:

Frykter for liv og helse

ANDØY: Ledelsen ved Nordlandssykehuset vil kutte i ambulanseberedskapen. Sykepleierforbundet mener det vil kunne få store konsekvenser.

Nyåpning av barnehagen

Sus på Strønstad

HADSEL: Barnehagen på Strønstad er blitt ny og fin, og det fortjente en kjempefest syntes glade både små og store.