annonse

Har vokst ut av Trollfjordhytta

: Den første dugnadshelga i august ble brukt til få på plass alle fundamentpelene for den nye Trollfjordhytta. Fra venstre Espen Båtnes, Trond Løkke og Dag Scherffenberg. (Foto: Vesterålen turlag)

HADSEL: Trollfjorden er blitt så populær at Vesterålen turlag mer enn dobler sengeplassene. Neste høst står ei helt ny hytte ferdig.

Det går fram av ei pressemelding fra Vesterålen Turlag, som forteller at de har startet bygginga av den nye hytta i Trollfjorden i høst.

Den gamle hytta fra 1994 med åtte sengeplasser har hattt ei voldsom økning i antall besøk de siste årene, og styret i turlaget har bestemt å bygge ei ny hytte med rundt ti sengeplasser i tillegg. Dermed blir det totalt 18 sengeplasser på hytteanlegget når bygginga er ferdig i august neste år.

De siste helgene er fundamentet til den nye hytta kommet på plass, så man kan starte bygginga allerede i slutten av juni neste år før all snø og tele i bakken er borte. I tillegg er det satt inn nye dører på uthus og hovedhytte, da snø og fuktighet hadde gjort de gamle dørene både skjeve og dårlige.

– Området er veldig snørikt, så det var en utfordring å finne egnet tomt for ny hytte. Heldigvis var det en knaus i umiddelbar nærhet til dagens hytte og uthus som var flat og stor nok til en ny hytte, sier leder i Vesterålen Turlag, Trond Løkke.

– Og det blir en fantastisk beliggenhet med utrolig utsikt mot Trollfjordfjellene, mye bedre enn dagens hytte, tilføyer han.

Den nye hytta blir rundt 70 kvadratmeter stor, men omlag 15 av dem blir eget tilsynskvarter.

– Det store besøket gjør at vi bør ha mye oftere tilsyn enn tidligere, gjerne hyttevakter boende på hytta i høysesong, og da er eget tilsynskvarter helt nødvendig for å få frivillige til å stille opp i tilstrekkelig grad, sier Løkke.

Erfaringene med tilsynskvarter på Snytindhytta og Guvåghytta er så gode at turlaget fant det rett å bygge det her også.

På grunn av byggearbeidene, må besøkende regne med at dagens hytte blir stengt mye av perioden fra slutten av juni neste år til nærmere 1. september.

– Målet er at byggearbeidene skal være avsluttet til høstmørket inntrer, og at hele anlegget kan åpnes i slutten av august. Men fram til slutten av juni neste år kan hytta benyttes som tidligere, avslutter Trond Løkke.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse