annonse

Snart Sortland jazzfestival: Unike jazzopplevelser

: Anneli Drecker er jazzfestival-aktuell. (Foto: )
: John Pål Inderberg trio avslutter jazzfestivalen, som har et stort program med mange opplevelser. (Foto: )

Når Sortland jazzfestival tar løs i neste uke er det duket for fem dager med unike konsertopplevelser.

For hør bare:

Sebastian Haugen med band gjester Skarstein grendehus på Andøya med sin kritikerroste musikk fra albumet Skarvesteinen. Haugen har et nært forhold til Andøya, og hyller Andøya med låter sterkt inspirert av natur og kultur.

På Holmen har Holmøy maritme bygd opp et helt nytt anlegg for mottak av fisk. Her blir det «Boknabajazz». Hot Club de Norvege knaller til med stringswingjazz av beste merke.

Og festivalavslutningen blir på Turlagsstua i Sortlandsmarka. I samarbeid med Vesterålen turlag inviterer vi til triojazz med John Pål Inderberg trio. Det blir bålkaffe og jazz på verandaen.

Musikalsk gull

Men, vi har selvsagt mer på programmet. Tore Johansens messe «Shine on them» fremføres av Sortland kammerensemble og Vocal Art. Vesterålen storband møter Kåre Nymark jr. og England Brooks med band øser opp musikalsk gull fra den store amerikanske sangboka.

Per Mathisen kommer med sin trio av internasjonalt format hvor Ulf Wakenius spiller gitar og Gary Husband trakterer trommene. Vi strekker jazzen inn i rocken når Aiming for Enrike går på scenen med rytmisk og progressiv fuzzpop.

Nyskapende møter

Festivalen er stolt over at Anneli Drecker gjester festivalen med sitt musikalsk møte med poeten Arvid Hanssen i et elektronisk teppe av arktiske klangfarger. Og mer nyskapende jazz med elementer av pop og rock blir det med Ellen Andrea Wang trio. Kristin Asbjørnsen kommer til å ta publikum inn i et uvanlig bredt klangspekter av jazz og verdensmusikk

Nordnorsk ungdomsstorband kommer til festivalen sammen med Bjørn Alterhaug kvintett. Unge talenter møter en kvintett med leken energi midt i jazztradisjonen.

En av jazzens røtter er blues, og Geir Bertheussen blues express byr på Chicago og Missisippi-blues med karisma og utstråling.

Og det blir nok som vanlig smekkfullt på «etterjobbjazz» med Pål-Are Bakksjø med band, Dr.Ytterstad og Gjermund Andreassen.

Sortland jazzfestival har hvert år cirka 2.000 barn og unge inne på egne konserter. I år kommer Ola

Bremnes med «Fly Med», Gjøkungen har egne barnehagekonserter, Virkelig spiller for

ungdomskolen og Secondline All Stars har egne barnekonserter.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse