annonse

Spenstig høst i huset

Høstprogram med spenst
Høstprogram med spenst: Ketil Johnsen (t.v.), Heidi Karlsen og Johnny Joakimsen har mye å by på i Hurtigrutens Hus. (Foto: Idar Ovesen)

HADSEL: Hurtigrutens Hus byr på teater, dans, foredrag, stand up og konserter i et høstprogram med spenst.

Idar Ovesen

Det startet med et brak allerede i forrige uke, med 517 i salen på «Gjengangere» og tilsammen seks hundre på «Sjef i eget liv» – på to foredarag.

– Det var en heftig dag, men vi slo Harstad med ett besøk på «Gjengangere», stråler primus motor på kulturarrangementssida i Hurtigrutens Hus, Heidi Karlsen.

Fortsettelsen lover godt, med et variert program som både favner vidt, og «smaler litt inn» innimellom.

– Vi ønsker å ha det sånn. Vi ønsker ikke å tenke for kommersielt, sier Ketil Johnsen, konstituert daglig leder i Hurtigrutens Hus.

Nå på lørdag kommer Hanne Sørvåg med fullt band. Sørvåg har gjort seg bemerket internasjonalt som låtskriver, men er nok ikke av de mest kjente artistene i Norge.

– Hør på hennes «Say hello to goodbye» råder Johnsen, som mener Sørvåg er en av Norges flinkeste låtskrivere.

– Hun fortjener å få et publikum, og publikum fortjener å høre henne, sier han.

Dans

Dansearena nord kommer med danseforestillinga «Makt og avmakt» 25. september, der to gutter skal eie scenen alene. De to hadde for øvrig work shop på Melbu i august, og det blir også to skoleforestillinger i regi av Den kulturelle skolesekken.

– Det er sjelden vi har dans i Vesterålen, og dette er et nordisk prosjekt, kommenterer Karlsen.

Høsten i huset byr også på de to «rustne» herrene Jonas Fjeld og Ole Paus, som igjen «byr på mer enn bare konsert». De må nok oppleves, og forhåndssalget går godt allerede, får vi høre.

Hyllest til Afzelius

Björn Afzelius døde 52 år gammel i 1999. I år ville den populære, svenske artisten fylt 70 år om han hadde fått leve. I den anledning har hans gamle band Globetrotters trommet seg ihop for å hylle Afzelius i konsertformat. Hurtigrutens Hus har fått bandet til Stokmarknes, i et samarbeid med Narvik.

– Vi ser at dette fenger, og mange prater og spør om dette, sier Karlsen.

«Pulverheksa» er en sikker vinner, og søndag 15. oktober inntar hun (i Maj Britt Andersens skikkelse) storstua i regi av Riksteatret. Heidi oppfordrer ungene til å kle seg ut – både som heksa og hennes venner, for da blir stemninga ekstra løssluppen.

CC Cowboys

Fredag 20. oktober blir det nok fullt i Hurtigrutens Hus når CC Cowboy entrer scenen. Fire hundre billetter er allerede solgt, og Ketil proklamerer at «vi går for gull». I alt er 1.080 billetter lagt ut, og det har vært jobbet i lang tid for å få bandet til Nesset, som blir eneste stopp i Vesterålen og Lofoten.

Nordland Teater gjester 26. oktober med forestilligna «Tre søstre», som skildrer den russiske overklassen i eldre tider. To dager senere inntar Magnus Jackson Krogh podiet med sitt foredrag «Ferdigsnakka». Selv om temaet er ADHD og psykisk helse vil det garantert bli ei løssluppen og minneverdig stund med Krogh, som kommer fra Kjøllefjord.

– Det er et helt nytt foredrag, som har premiere her i Hurtigrutens Hus, sier Ketil.

På kanten

Kevin «Arnt Finesse» Kildal er ifølge Johnsen «en storkjefta kar med en bunn av alvor». Stand up-showet er visstnok ikke for lettskremte, med en «drøy» humor.

Halvdan Sivertsen kommer med band 9. november, og Ola Bremnes skal ha en formiddagskonsert med Vokal Nord søndag 19. november.

– Det blir artig å prøve noe nytt, og vi blir nok å kjøre kaféopplegg, tror Heidi.

Nordland Teater viser «Den lille prinsen» 30. november, og dagen etter skulle Morten Abel holdt konsert. Den er nå flyttet til 10. mars 2018, får vi høre.

I mellomtida er det bare å ta for seg av et rikholdig høstprogram på Hurtigrutens Hus.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse