annonse

Talenter og proffer framfører storverk sammen

: ( (Foto: Øivind Arvola)

SORTLAND: Musikklinjekoret, Sortland barnekor og Vokal Nord vil under Kulturuka i Sortland framføre storverket Carmina Burana.

  • (Pressemelding)

Da vil man få høre regionens unge talenter yte maks på scena sammen med profesjonelle krefter fra hele Nord-Norge.

– Vi i Vokal Nord gleder oss stort til å ta turen til Sortland i forbindelse med Kulturuka. Der skal vi holde konsert sammen med Musikklinjekoret og Sortland barnekor. Koret har også med eksterne sangere for anledningen, både voksne korsangere og sangelever fra Sortland kulturskole.

Det blir en stor produksjon når alle de 65 elevene ved Musikk, dans, drama på Sortland videregående skole med forsterkninger, Sortland barnekor og Vokal Nord skal synge sammen. Dirigent Bjørn Andor Drage skal lede det store koret og et sammensatt ensemble av musikere.

Innstuderingen er gjort av kordirigent Hege Monica Eskedal, og repetitør i prosessen har vært Cathrine Holst. Håkon Kristiansen har med egne elever på slagverk, og han leder slagverksseksjonen på konserten. Dette har de jobbet med helt siden august.

Carmina Burana betyr «sanger fra Beuern». Komponist Carl Orff kom i 1930 over en samling dikt og viser fra middelalderen. Det var drikkeviser, kjærlighetsballader og naturdiktning, mange av dem med ganske friske og rå. Carl bestemte seg for å plukke ut sine favoritter blant disse ikke- kirkelige tekstene. Slik lagde han Carmina Burana: Profane sanger for kor og solister sammen med instrumenter og magiske bilder.

Sortland barnekor består av 25 sangglade jenter i alderen sju til 13 år. Koret ble stiftet i 1993 og har vært i drift siden. Dirigent er Mette Dyrnes.

Vokal Nord er et profesjonelt kor med stor spennvidde. I front står kunstnerisk leder Bjørn Andor Drage fra Salten, som leder koret trygt gjennom både klassiske storverk, tradisjonsmusikk fra nordområdene eller moderne, nyskrevne verk. Koret holder til i Tromsø, men har sangere fra hele landet – spesielt fra den nordlige landsdelen.

annonse