annonse

Nyttårskonsert på Borkenes

1484132148141.jpg
Nyttårskonsert med mezzosopran Tora Augstad i spissen. (Foto: Jostein Eldevik)

KVÆFJORD: Anne Birgit Nilsen kunne tirsdags kveld ønske velkommen til den tradisjonelle nyttårskonserten på Fram på Borkenes.

  • Jostein Eldevik

– Det er artig når det er så fullt at veggan bula ut, sa ho.

Etter at Lødingen på mandag hadde fått glede av musikk på høyt nivå av gruppen Arctimus, var det Borkenes sin tur. Gruppen turnerer med nyttårskonsert til syv steder i januar og har en besetning på seks medlemmer som alle er profesjonelle musikere, Denne gangen har sekstetten med seg Tora Augstad, mezzosopran med helt spesiell utstråling som trives like godt i kabaretrepertoar som i mer klassiske stykker. Vi fikk oppleve både Bizet, Weill og Piaf på det allsidige programmet.

Kjærlighet med mere

Tema for konserten var «Kjærlighet og andre misforståelser». Tora Augstad sto for det meste av den verbale framføringen på en humoristisk måte.

Under konsertens første del kunne en lukke øynene å få en opplevelse av å være i den vakre Konzerthaus i Wien, Den andre delen av konserten var mere tilpasset det nordnorske lynne med humoristiske og folkelige innslag, både verbalt og musikalsk. Tora Augstad serverte blant flere en historie om ekteskap som utløste både latter og ettertanke. Hun sa at når noen gifter seg så gratulerer vi dem med ekteskapet. Når de så endelig er gift, ønsker vi dem lykke til.

Nærkontakt

De omkring 100 frammøtte fikk under forestillingen nærkontakt med utøverne, noe som gjorde opplevelsen mye mer engasjerende og gripende. Det er ikke ofte et lite sted som Borkenes får profesjonelle utøvere av dette kaliber. Det var det tydelig satt pris på av publikum som med intens klapping klarte å utløste to ekstranummer.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.