annonse

Åpner turlagshytta Haakonsbu i Kvæfjord

: Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon åpner Haakonsbu i Kvæfjord om to uker. (Foto: Marius Dalsæg Sætre)
: Haakonsbu ligger midt mellom Austerfjorden i Kvæfjord og Fiskefjorden i Tjeldsund. (Foto: Jørn Arild Thorvaldsen)

KVÆFJORD: Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon åpner Den norske Turistforenings (DNT) nye hytte Haakonsbu i Kvæfjord om to uker, nå i mars.

Mareno Leonhardsen

Haakonsbu ligger i Jonsheimen, et fjellområde mellom Troms og Nordland. Mellom Austerfjorden i Gullesfjorden og Fiskefjorden i Tjeldsund. Hytta som har sengeplasser til 12 personer ble oppført i fjor høst, og ligger i Harstad Turlags viktigste turområde. Den nye hytta er et godt egnet utgangspunkt for toppturer med flere fjelltopper på over ett tusen meter.

En honnør

– Vi er stolte over at Kronprinsen besøker vår nye hytte og vil foreta den offisielle åpningen. Vi ser på det som en honnør til alle som gjør en frivillig innsats i Harstad Turlag og DNT for øvrig. Johnsheimen er et flott fjellområde på Hinnøya som nå blir bedre tilrettelagt for friluftsliv, sier Nils Erik Bakke, styreleder i Harstad Turlag.

Sikker tur

Det er tre timers skitur inn til stedet hvor åpninga foregår. Sikker ferdsel i vinterfjellet og topptur på ski inngår som deler av programmet ved Kronprinsens besøk, skriver Den norske turistforening DNT i forbindelse med arrangementet.

– Kronprinsen er en erfaren toppturentusiast og vil med sin deltagelse rette oppmerksomheten mot hvilke vakre naturopplevelser DNT sine frivillige tilrettelegger for i Norge. Samtidig vil han løfte viktigheten av å ha nok kunnskap til å kunne gjøre gode vurderinger og valg både før og under en tur, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT.

En annen Haakon

Haakonsbu ble opprinnelig bygget i 1990. Den er oppkalt etter Haakon Rønning, ei ildsjel i Harstad Turlag, som også gjorde betydelig innsats nasjonalt for DNT. Med stor dugnadsinnsats har Harstad Turlag nå både fått bygd ny hytte og ombygd gamle Haakonsbu til sikringshytte med fire sengeplasser, heter det i ei pressemelding.

annonse