annonse

En dukkert i havet på starten av høsten

: En spent gjeng som venter på en kald svømmetur. (Foto: Håkon Wikeland)
: Jibriil på vei i land. Erle syntes ikke det var kaldt og plukket opp en krabbe. (Foto: )
: Erle og Bjørn-Andor har gjort unna første svømmetur. Noen av gutta tok flere hopp med påfølgende svømmetur. (Foto: )

KVÆFJORD: I starten av september fikk vi ei uke med masse sol på Borkenes. Da grep lærer Linda Wikeland muligheten og «kasta elevene i havet».

  • Innsendt

I godt samarbeid med Røde Ksamlet 9. klasse seg i båthavna. Der hadde de på klær og svømmevester, og fikk beskjed om å hoppe i havet.

– Til nå har vi hatt alt av svømmeundervisning inne ved et basseng. I havet er veldig mye annerledes, sier Linda Wikeland. – I sommer har det vært stor oppmerksomhet om drukningsulykker, og jeg ønsker at elevene mine skal få en opplevelse av kulden som treffer dem, og at flyteplagg faktisk har en viktig funksjon.

Utdanningdirektoratet har laget ei veiledning til svømme- og livredningsundervisninga, og der er flere av testøvelsene som er foreslått utendørs. Testøvelsen elevene skulle teste ut var å ha på jakke, skjorte, langbukse og sko, å kunne ta på vest riktig, å kunne falle uti, gjenvinne kontrollen og snu seg i ønsket stilling når de kommer til overflaten, og ta seg inn til et fast punkt.

Testen ble bestått med glans av alle som deltok. Vi spurte Mathias om han hadde lyst til å gjøre dette igjen hvis han kunne.

– Ja, sa Mathias, det var gøy å hoppe, og jeg fikk en opplevelse av det å ramle i havet. De elevene som var syke og ikke kunne delta ville gjerne være med ved neste anledning.

Vi spurte Linda om dette er noe hun vil gjøre igjen.

– Definitivt, svarer hun. – Alle elevene som hoppet var kjempetøffe, og med god hjelp fra Røde Kors ble det en trygg ramme rundt opplegget. Neste gang blir kanskje til våren, da er nok vannet enda kaldere, og elevene enda tøffere ler hun. Samtidig ønsker hun å sende en takk til Røde Kors ved Rolf, Simen og Elisabeth som stilte som sikkerhet og til Luisa og Håkon som stilte med varm saft til nybada elever.

Tekst: Valgfag medier og informasjon ved Magne

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse