annonse

Kvæfjord tar for seg sentralisering

Styrer
Styrer: Kjell Arne Røvik er en av de involverte. (Foto: Sverre Idar Lakså)

KVÆFJORD: Fagforbundet, Utdanningsforbundet, Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV samarbeider om en hel dags sentraliseringskonferanse.

Håvard Skogly Mækelæ

– Fagforbundet og Utdanningsforbundet i Kvæfjord kommune skal i samarbeide med lokalpartiene i Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti holde en viktig dagskonferanse om virkningen av sentraliseringen i samfunnet vårt, skriver arrangørene i en pressemelding.

Konferansen finner sted på Borkenes neste helg. Der styrer prosjektleder Per Daniel Liljegren og professor Kjell Arne Røvik skuta.

– Liljegren kommer fra Sverige og har lenge jobbet med temaet innovasjonskraft i spredtbygd–områder. Liljegren har jobbet i både små og store kommuner.

– Røvik er i dag professor ved Norges Arktiske Universitet og kjenner temaet bedre enn de fleste. Han kommer selv fra et distrikt i Kvæfjord kommune og er opptatt utviklingen i distriktene, skriver arrangørene.

– I tillegg vil også ordfører Torbjørn Larsen peke på en del konkrete eksempler på virkningen av sentraliseringen. Det blir også innledninger fra sentrale representanter for Fagforbundet og Utdanningsforbundet.

annonse