annonse

Måtte søke ly inne

: En glad gjeng med Islandsfarere trivdes godt på Hemmestad, og fikk en god prat rundt kaffekoppen. (Foto: Jostein Eldevik)
: Kvæfjord blandakor fylte den gamle brygga med fin sang. (Foto: )
: Barneteateret «Uten Sidestøkke» spilte, her med dans i Eldaskogen. (Foto: )

KVÆFJORD: Kystkultur-helga på Hemmestad måtte flytte innendørs på grunn av dårlig vær, men mange deltok på det trivelige arrangementet.

  • Jostein Eldevik

Kvæfjord kystlag hadde lagt ned mye arbeid for at kystkultur-helga 16. og 17. juni skulle bli en opplevelse man aldri tidligere har hatt, både for barn og voksne. Det var lagt opp til mange aktiviteter både ute og inne, og det var litt skuffende for Kystlaget at det meste måtte foregå inne på grunn av mye regn og meget sterk vind.

Til årets kystkulturarrangement var barneteatret «Uten Sidestøkke» invitert til å ha tre forestillinger i løpet av helga. Tema som var valgt av teatergruppen var knyttet til kyst og kystkultur, hvor både skarven, draugen og Bremnes-viser var ingredienser.

Kvæfjord Bygdekvinnelag hadde satt opp et telt hvor det skulle serveres fiskesuppe, men den ble servert i butikken. Det var godt at teltet som var tenkt til serveringen var godt tjoret i de kraftige vindkastene som herjet. Landgangen til flytebrygga hadde begynt å løsne, og Kystlaget var bekymret for at både den og flytebrygga skulle bli tatt av vinden. Roing var også på programmet, men den kraftige vinden satte en effektiv stopper for det.

Til Island

Ved starten av arrangementet på lørdag dukket det opp en gruppe på åtte personer som kalte seg «Islandsfarerne». De kunne fortelle at de var en del av ei gruppe på 24 personer som dro til Island i 2007. Det var Alv Rise fra Bø i Vesterålen som i sin tid arrangerte turene i regi av Bladet Vesterålen. Det var deltakere med på turen fra Hadsel, Øksnes, Bø, Kvæfjord og Sortland. En del deltakere fra denne turen har møttes alle år siden, unntatt i fjor, sier Leiv Tormod Hansen fra Stokmarknes. Gruppen møtes på forskjellige steder. I år var turen kommet til Kvæfjord. Da passet det bra å få med seg kystkultur-helga på Hemmestad, med påfølgende middag på Borkenes.

I år deltok også Kvæfjord blandakor med sin dirigent Harald Linn Hansen. Også de hadde valgt et repertoar med lokalproduserte sanger som var relatert til sjø og kyst.

Kvæfjord Husflidslag hadde utstilling av husflidsprodukter inne i brygga. Instruktørene fra Uten Sidestykke fortalte om det spennende sagnet fra Hemmestad om Emma i Kråkhaugen og huldrene Treppa og Sotta.

Mange av de planlagte aktivitetene ute måtte utgå, men vind og uvær til tross hadde mange flere tatt turen til Hemmestad enn arrangøren hadde turt å håpe på. Det har vært tradisjon gjennom mer enn ti år at kystkultur-helga har blitt arrangert.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse