annonse

Snipp, snapp snute i Kvæfjord

: Sigrid Randers-Pehrson synger i Kvæfjord. (Foto: Kim-Remi Kjesbu)

KVÆFJORD: Rare klanger og gamle sanger, store kråker og horn som bråker. Hvilken lyd har egentlig hornet av en geitebukk? Bukkehorn holder konsert med Snipp, Snapp, Snute.

  • Atle Trondsen

Med denne tilnærmingen til 1000 år gammel musikk og sang kan publikum på Borkenes bli kjent med tre personer som interesserer seg for temaet, og som kanskje vil formidle noen svar til publikum.

Snipp Snapp Snute består av Sigrid Randers Person, som er fra Sortland og er en av de få fra Nord-Norge som synger folkemusikk på profesjonelt nivå. I konserten vil hun blant annet synge middelalderballader.

Ole Thomas Gjærum spiller i Hærens Musikkorps i Harstad. Han har anskaffet seg et bukkehorn og begynte å øve på folkemusikk. Harald Lind-Hansen er allerede kjent blant kvæfjerdingene som dirigent for Kvæfjord Blainnakor. Han har arbeidet i flere år som organist og korleder i Trondenes kirke, som jo er en middelalderkirke. Han fordyper seg for tiden i gammel folkemusikk, blant annet som en av musikerne i «Marja-Liisas Orgelsuite», et verk for seks trøorgel.

Konserten vil by på kjente og ukjente sanger og mørketidsmystikk med instrumenter som man sjelden hører i vår tid.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse