annonse

Synger seg opp til Krakow

: Kvæfjord mannskor fra en tidligere konsert på Tennevold i Lavangen. (Foto: Skjalg Valberg)

KVÆFJORD: Kvæfjord mannskor er klar til å delta i konkurranse i Krakow. – Vi ser fram til turen.

Det sier Marius Nilsen, leder av Kvæfjord mannskor, i en pressemelding.

Koret skal delta på korfestivalen «Cracovia Cantans» i Krakow i de første dagene av juni. Koret stiller i klasse for mannskor og skal fremføre fire numre i sakral (kirkelig) klasse.

22 sangere med følge reiser 5. juni. I tillegg til å delta på flere konserter hver dag under oppholdet, skal koret delta i en kor-konkurranse i sakral klasse.

Det er cirka ett år siden koret bestemte seg for melde seg på denne festivalen og delta i konkurranse. Kvæfjord mannskor har vært på mange utenlandsreiser og deltatt på korfestivaler tidligere, men aldri stilt opp i konkurranse.

– Dette blir en ny opplevelse og ei ny erfaring for koret vårt, sier Nilsen.

I konkurransen blir koret bedømt av en fagjury bestående av dommere fra flere nasjoner. De fleste av dem er musikkprofessorer eller utøvende kordirigenter/-instruktører på internasjonalt nivå.

– I konkurransen skal vi fremføre fire sangnummer som er plukket ut etter kriterier oppsatt fra festivalen. Vi har 15 minutter til rådighet for å bidra med vårt program.

Synger i saltgruve

– Koret har øvd høsten og vinteren på dette programmet, og vi mener at det nå sitter som det skal. Klarer vi å holde nervene under kontroll og yte vårt beste, skal dette gå bra, er meldingen fra korets dirigent Johnny Bakken.

På denne festivalen deltar det mange kor. De fleste er fra Europa, men også kor fra Canada er påmeldt. I tillegg til selve konkurransen skal Kvæfjord mannskor synge på vennskapskonserter» sammen med tre-fire andre kor alle dagene under oppholdet. Der vil koret presentere annet stoff som er øvd inn, både klassiske nasjonalromantiske sanger og mer populærsanger.

På eget initiativ har koret bestilt en guidet tur til de berømte Saltgruvene utenfor byen Krakow. Her har vi fått tillatelse til å synge cirka 10 minutter i et svært klangfullt kirkerom mange hundre meter under bakken.

– Vi ser fram til turen og gleder oss veldig. I tillegg til å synge mye skal vi kose oss med god mat og drikke og flott sosialt samvær med korfolk fra hele Europa og Canada, skriver Nilsen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse