annonse

Årets lødingsværing

1497892207105.jpg
Den Sorte Gryte fikk, under Sjømatfestivalen, overrakt prisen som Årets lødingsværing. Prisen ble delt ut av ordfører Atle Andersen (Ap). Mottakere var Leonhard, Marie, Dina og Svein-Joar, alle med etternavn Husjord. (Foto: Svein Rist)

LØDINGEN: Den Sorte Gryte ble, under Sjømatfestivalen lørdag, tildelt prisen Årets Lødingsværing.

Svein Rist

Prisen Årets lødingsværing har siden 2003 vært delt ut i forbindelse med Sjømatfestivalen. Utmerkelsen skal – ifølge statuttene – gå til noen som har bidratt til å sette Lødingen på kartet på en positiv måte.

Med tittelen norgesmester, og med produkter som blant annet selges i flere ostehus i Oslo, må vel årets vinner så avgjort sies å oppfylle nevnte kriterium.

Fugl Føniks

Bak Den Sorte Gryte finner vi ekteparet Jorunn og Svein Magne Husjord. I 2005 bygde de et 25 kvadratmeter stort ysteri. Med vedfyrt ovn, og ei jerngryte som kom fra Jorunn sin heimbygd, Holandshamn, startet produksjonen av brun geitost.

Høsten 2011 brant ysteriet ned til grunnen. Det ble bråstopp for osteproduksjonen. Jorunn og Svein Magne lot seg imidlertid ikke stoppe. Nytt ysteri, denne gang med gårdsbutikk og restaurant, ble bygd opp. Investeringene passerte 13 millioner kroner.

En ny, men heldigvis mindre brann, rammet bedriften høsten 2016. Igjen ble skadene utbedret.

– Når man ser på innsatsen som er lagt ned, er det nesten bokstavelig talt som å tenke på Fugl Føniks som reiste seg fra asken. Det er en ufattelig stp-på-vilje som ligger bak Den Sorte Gryte. To personer, som virkelig har tro på det de holder på med. Dyktige, seriøse og hardt arbeidende mennesker. Prisen som Årets lødingsværing er vel fortjent, kunne ordfører Atle Andersen slå fast.

En bit til alle

Prisen ble tatt imot av Dina Husjord og Svein-Joar Husjord.

– Gården har i dag åtte ansatte. Alle ble overrasket da vi fikk vite at det var vi som skulle få prisen Årets lødingsværing. Vi er voldsomt takknemlige over støtten og engasjementet Lødingen-samfunnet har vist oss. Kronen på verket, denne prisen, er noe som alle dagens ansatte på gården må dele. Personlig er jeg glad og takknemlig for å kunne motta prisen, uttalte Svein-Joar Husjord.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse