annonse

Blå kveld i Lødingen – etter fire års pause

Blueskledd
Blueskledd: Lødingen musikkforening har trukket fulle hus de gangene de har invitert til blueskonsert. Under festivalen er det duket for ny oppsetting, igjen sammen med en rekke lokale aktører. (Foto: Svein Rist)
Fra tidligere
Fra tidligere: Thomas Christensen deltok da Blues Brothers Nordaførr ble satt opp i 2008. Før helga kan hans klokkeklare stemme igjen høres, under blueskonserten. (Foto: Svein Rist)

Lødingen musikkforening er tilbake med blueskonsert under Sjømatfestivalen.

Svein Rist

Det ble en dundrende suksess da Lødingen musikkforening med gjester i 2008 inviterte til storstilt blues-oppsetning. Blues Brothers Nordaførr trakk fulle hus da forestillingen ble gjennomført i idrettshallen.

Suksessen ble fulgt opp med nye konserter i 2009, 2010 og 2012. Siden den gang har det vært andre som har tatt seg av den musikalske underholdningen dagen før Sjømatfestivalen offisielt åpnes.

Lokalt tilsnitt

Årets Sjømatfestival, for øvrig den 17. i rekken, byr på gjensyn med lokale musikere. Under festivalen inviterer nemlig Lødingen musikkforening til blueskonsert i Sjømatteltet.

Med seg under arrangementet deltar en rekke lokale artister.

Vokal: Thomas Christensen

Korister: Anja Enebakk Hagan, Marie Enebakk Hansen og Susanne Tryggheim

Bass: Tor Johnny Enebakk

Gitar: Trond Hartløff

Piano: Skjalg Bjørstad

Dirigent: Ketil Vangen

Variert

Selv om arrangementet markedsføres under sjangeren blues, lover Ola Andersen i musikkforeninga et variert repertoar.

– Vi kommer til å presentere et vidt spekter med musikalske sjangere. Blues, soul og rock and roll. Melodier fra Abba, Blues Brothers og Beatles vil bli fremført. Repertoaret vil være variert. Et utsnitt av de vi har servert i løpet av de siste ti årene, sier Andersen.

– Hvorfor gå tilbake til et mer lokalt tilsnitt når det gjelder denne konserten?

– Det skyldes et ønske om å gi Sjømaten et mer lokalt preg. Selv om ikke alle bor på stedet har Lødingen et brukbart tilsnitt hva musikere, sangere og bandmedlemmer angår. Dette ønsker vi nå å trekke veksler på. Aktørene har øvet godt, og vil i så måte stille godt forberedt til konserten, avrunder Ola Andersen i Lødingen musikkforening.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse