annonse

Får penger til gapahuk

: Lødingen sykehjem. (Arkivfoto) (Foto: )

Lødingen demensforening fikk nylig 30.000 kroner av Extrastiftelsen for å sette opp gapahuk med benker og grill i tilknytning til Karls plass ved Lødingen sykehjem.

Mareno Leonhardsen

I søknaden skriver prosjektleder Solveig Hanssen at en gapahuk kan forlenge utesesongen betraktelig ved sykehjemmet:

– Med sin beliggenhet ved Vestfjorden er Lødingen ganske utsatt for sydvest vind. Vår erfaring er at bål og kaffelukt trigger minner. Vi opplever at denne pasientgruppa ikke vil ut, men når de først kommer ut så vil de ikke inn igjen. En av dem sa at hun ikke hadde kjent lukten av bål på mange tiår, og nektet å gå inn igjen. Med en gapahuk kan vi være mer ute og ha bålkos flere dager selv om været ikke er helt topp.

Demensforeningen ønsker også å invitere både skole og barnehage i nærheten til å ta i bruk gapahuken, og til å bidra med beplantning etc. Planen er å invitere pasienter og pårørende til både faste og spontane treff i gapahuken med bålkaffe og annen kos.

– Vi i Extrastiftelsen er veldig glad for å kunne støtte denne typen prosjekter. Vi ser det gir mye livsglede i lokalsamfunnene. Det er ei rimelig investering, som bidrar til glede for mange, enten man er ung eller gammel, og det er også et tiltak som bidrar til at mennesker som kanskje ikke er så mye på tur, kommer seg ut, sier kommunikasjonssjef Hege Bjørnsdatter Braaten i Extrastiftelsen.

Extrastiftelsen fordeler 6,4 prosent av overskuddet til Norsk Tipping til fordeling som prosjektstøtte til frivillige helseorganisasjoner over hele Norge.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse