annonse

Festival til sjømatens ære

Dobles
Dobles: Innbyggertallet i Lødingen mer enn dobles når Sjømatfestivalen går av stabelen. Gratis smaksprøver på et utall retter med sild som hovedingrediens er populært blant de mange besøkende. (Arkiv (Foto: Svein Rist)
: Sjømatfestivalen byr på gjensyn med gamle kjente. Eller som det heter på Sjømatfestival-språket; Et sted å treffe både utfløtta og hjemfløtta, innfløtta og de som ikkje fløtta! (Arkiv (Foto: Svein Rist)
: Latteren sitter løst når det underholdes fra scenen under Sjømatfestivalen. (Arkiv (Foto: Svein Rist)
: Seniordanserne er etterhvert blitt et fast underholdningsinnslag under Sjømatfestivalen. (Arkiv (Foto: Svein Rist)
: Tryllerier blir det også, når årets Sjømatfestival går av stabelen. (Arkiv (Foto: Svein Rist)

LØDINGEN: En gang i året mer enn dobles folketallet i Lødingen. Det skjer i det Sjømatfestivalen arrangeres rundt midten av juni.

Svein Rist

Omlag 5.000 personer løser billett for å delta under den årvisse festivalen. Sentralt i arrangementet står delikatesser fra havet - sild, laks, torsk og kval.

Grillo Catering har også i år fått oppdraget med å tilberede lekre retter basert på kvalitetsråvarer fra laks, torsk og kval. Minst like populært er muligheten publikum har til å sikre seg gratis smaksprøver fra sild. En rekke varianter og smaker tilberedt med havets sølv som hovedingrediens.

Har funnet sin form

Årets utgave av Sjømatfestivalen er den 17. i rekken. Arrangementet avvikles over samme lest som de siste årene.

– Vi beholder skjelettet også i år. Sjømatfestivalen er både stolt og glad over å kunne tilby gratis lunsjkonsert med Hærens Musikkorps. Til dette arrangementet inviterer vi spesielt elevene i grunnskolene i kommunen. I tillegg til musikalsk underholdning spanderer Sjømatfestivalen gratis mat og drikke på elevene. Det var populært i fjor. Det blir det garantert i år også, smiler messegeneral Jan-Roger Henriksen.

Torsdag kveld er tradisjonen tro spekket med humor. I år er det Humorkameratene fra Svolvær som skal sørge for at lattermusklene til publikum får kjørt seg. Fredag formiddag er det ungene i barnehagen som samles i festivalteltet, da i forbindelse med at det avvikles karneval.

– Også her stiller Sjømatfestivalen opp med gratis bevertning, forsikrer Henriksen.

Fiskeriministeren åpner

Stephen Ackles band sørger for røff musikk på fredags kveld. Dagen etter er det så klart for offisiell åpning av Sjømatfestivalen.

– Fiskeriminister Per Sandberg vil ta seg av denne oppgaven. Går alt som planlagt kommer han rett fra statsråd med Kongen og til Lødingen. Det må være en ære for ministeren å få lov til å åpne Sjømatfestivalen, humrer Jan-Roger Henriksen.

Deretter går det slag i slag, med underholdning og aktiviteter på hele messeområdet.

– Mye flott underholdning å se frem til også denne gang. I Sjømatteltet sørger Vestfjordmusikken og De Øgliners for passe tonefølge. Lødingen musikkforening vil spille rundt om på messeområdet. For barna kan nevnes aktiviteter som hoppeslått, ballbinge sklier og fiskekonkurranse. Viser værgudene seg fra en blid side blir det tur med Elias-båtene. Så skal jo prisen Årets lødingsværing deles ut, sier en hemmelighetsfull Jan-Roger Henriksen.

Stor dugnadsiver

Å dra i land et arrangement som strekker seg over fire dager krever hardt arbeid. Fra Sjømatteltet rigges onsdag, til det tas ned søndag ettermiddag, har omlag 100 frivillige stilt opp. Messegeneralen roser dugnadsånden i Lødingen.

– Innsatsen som frivillige legger ned er enorm. Å arrangere sjømatfestivalen er ikke noe Røde kors, Lions og Musikkforeninga makter alene. En stor takk til alle som stiller opp og bidrar. Aldri nei å få i Lødingen, Avrunder Jan-Roger Henriksen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse