annonse

Gode holdninger i Lødingen

: Ved Lødingen barneskole har lærerne registrert elevenes bruk av refleks til og fra skolen. Torsdag var det klart for premiering. Én elev fra hvert årskull kunne i så måte motta en gavesjekk på 500 kroner. Kriteriet for å vinne var 100 prosent bruk av refleks hver dag i konkurranseperioden. (Foto: Svein Rist)

LØDINGEN: – Å få belønning for å bruke refleks er ikke absolutt nødvendig. Det kan likevel være en begynnelse til å skape enda bedre holdninger, blant enda flere elever.

  • Svein Rist Svein@blv.no - 97724486

Det sier leder og nestleder for elevrådet ved Lødingen barneskole Lovise Naustvik og Linus Rølvåg.

Sammen med rektor Beth Jensen var de torsdag på besøk i samtlige klasser, da for å dele ut gavesjekker til elever som gjennom vinteren har brukt refleks både på tur til og fra skolen.

Etter vedtak i Samarbeidsutvalget (SU) vanket det premie på én elev i hver klasse som kunne vise til 100 prosent bruk av refleks i konkurranseperioden. – Ideen til å oppmuntre til bruk av refleks var det Foreldrerådet ved skolen som kom med.

Forslaget ble gitt enstemmig tilslutning da det ble løftet til behandling i SU, skolens øverste organ.

– SU har en del midler som over år er samlet inn på barneskolen. Litt av dette ønsket de å bruke til å motivere elevene til å bruke refleks i den mørke tiden på året. Under siste møte var det klart for å trekke ut én heldig vinner per årstrinn. Kriteriet SU satte var 100 prosent bruk av refleks, både til og fra skolen, så lenge det var mørkt, forklarer rektor Beth Jensen.

– Hvordan har oppslutningen vært?

– Den har vært god. Vi har årstrinn der 100 prosent av elevene kan vise til å ha brukt refleks hver skoledag. Konkurranseperioden har strukket seg siden tidlig i desember til et lite stykke ut i mars, avrunder rektor Beth Jensen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse