annonse

Hedret for ost i Lødingen

To priser
To priser: Den Sorte Gryte hentet hjem ikke mindre enn to høythengende priser da Oste-VM ble avviklet i Bergen 2. og 3. november. Under torsdagens møte i kommunestyret i Lødingen vanket det blomster og hederlig omtale fra ordfører Atle Andersen (Ap). Jorun Husjord tok imot på vegne av Den Sorte Gryte. (Foto: Svein Rist)
To priser
To priser: Jorunn Husjord hadde med begge vinner-ostene fra Oste-VM i Bergen da hun torsdag møtte i kommunestyret i Lødingen. – Fremtiden ser lys ut, konkluderte hun overfor de folkevalgte. (Foto: Svein Rist)

LØDINGEN: I konkurranse med over 3.500 oster fra hele verden hentet Den Sorte Gryte hjem to høythengende priser, da Oste-VM ble avviklet i Bergen i begynnelsen av november. Torsdag var det duket for å ta imot heder fra kommunestyret.

Svein Rist

Som omtalt på blv.no den 3. november hentet Den Sorte Gryte hjem ikke mindre enn to gull under Oste-VM i Bergen.

På bakgrunn av juryens dom kunne produsenten fra Lødingen Vestbygd juble for å ha tatt gull for sin brunost. Enda mere imponerende. Prisen supergull ble tildelt hvitosten Den sprø Nordlending.

– I konkurranse med oster fra hele verden er dette en formidabel prestasjon, roste ordfører Atle Andersen da begivenheten ble markert i torsdagens møte i kommunestyret.

Har trua på fremtiden

Jorunn Husjord hadde med seg begge vinner-ostene da hun entret talerstolen for å takke for oppmerksomheten fra kommunen.

– Tusen takk for blomstergaven. For oss er det enda bedre at Lødingen kommune bryr seg om sine bedrifter. Det synes vi er fantastisk. Hele veien har vi følt at både kommunen og innbyggerne i Lødingen har vært med oss i prosjektet vi gjennomfører, fremholdt Husjord.

Å satse over 10 millioner kroner på geitebruk og produksjon av ost, ville ha tatt nattesøvnen fra de fleste.

Etter å ha drevet flere år med underskudd peker pilene nå for alvor oppover for Den Sorte Gryte.

– Det går rette veien nå. Tallene i regnskapet er grønne. Alle tre sønnene våre har ytret ønske om å komme hjem, og være med på utviklingen av bedriften. Vi har trua på at vi nå skal overleve med det vi holder på med. Butikker ringer og etterspør produktene vi har for salg. Dette er kjempeartig, avrundet Jorunn Husjord.

Den Sorte Gryte har åtte fast ansatte, noe som gjør bedriften til en viktig aktør i det lokale næringslivet i Lødingen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse