annonse

Hærens musikkorps Føler oss verdsatt i Lødingen

Hærens musikkorps
Hærens musikkorps: Hærens musikkorps gjester også i år Lødingen med gratis konsert under Sjømatfestivalen. (Arkiv (Foto: Svein Rist)
Hærens musikkorps
Hærens musikkorps: Publikum i Lødingen har over år tatt godt imot Hærens musikkorps. – Det er noe vi vektlegger når vi planlegger hvor korpset skal opptre, sier sjef major Geir Nordeng. (Arkiv (Foto: Svein Rist)

LØDINGEN: – Sjømatfestivalen har alltid vært gode på praktisk tilrettelegging for oss. Det viser at arrangørene verdsetter verdien av å ha et profesjonelt ensemble på besøk.

Svein Rist

Slik forklarer major Geir Nordeng at Hærens musikkorps år etter år vender tilbake i forbindelse med avvikling av Sjømatfestivalen.

– Arrangørene i Lødingen har klart å bygge et godt publikum som alltid tar godt imot oss, og det er helt klart noe vi vektlegger når vi planlegger hvor korpset skal opptre, sier sjefen for musikkorpset.

Hærens musikkorps har hver vår konserter i hele distriktet rundt Harstad.

– Vi forsøker alltid å få vært på steder vi treffer publikum, og det har passet svært godt med Sjømatfestivalen i flere år. Foruten konserten under Sjømatfestivalen, er vi i år i Harstad, Narvik, Kvæfjord og på Sortland på våren med de populære gratiskonsertene, opplyser major Nordeng.

– Hvilket repertoar kan publikum i Lødingen se frem til under lunsjkonserten?

– På Sjømatfestivalen vil publikum få høre musikk med utgangspunkt i tyrolermusikk, med alt fra marsjer og ompa til polka. Mest kjent fra repertoaret er nok Ouvertyre til Lett Kavaleri av Franz von Suppé, sier major Geir Nordeng. Dirigent under konserten i Lødingen er Andreas Patrik Hansson.

Hansson var en av de to første utvalgte til Norges elitesatsing for unge dirigenter, Opptakt. Til høsten starter han sitt masterstudium ved det prestisjefylte Nasjonal Master of Orchestral Conducting i Amsterdam.

Men først skal ha altså til Lødingen for å lede Hærens musikkorps trygt gjennom morgendagens lunsjkonsert i Sjømatteltet.

– Vi håper at så mange som mulig tar turen til konserten, og er med på å bidra til at Sjømatfestivalen og andre lokale arrangører fortsatt kan invitere oss på besøk, avrunder sjef for korpset major Geir Nordeng.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse