annonse

Kinoen nominert til pris

: May Blengsli i Kinoens Venner har arrangert både basarer og kafeer for å få inn penger til modernisering og drift av Lødingen Kino. Ifølge Rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne er kinoen et svært viktig tilbud i Lødingen. På denne bakgrunn nomineres Kinoens Venner til Nordland fylkeskommunes tilgjengelighetspris Døråpneren 2019. (Arkiv (Foto: Svein Rist)
: Rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne, her representert ved leder Irina Hesten, har nominert Lødingen Kino/Kinoens venner til prisen Døråpneren 2019. Prisen er på 50.000 kroner samt et kunstverk, og deles ut av Nordland fylkeskommune. (Arkiv (Foto: Svein Rist)

LØDINGEN: Kinoens Venner i Lødingen bør tildeles Nordland fylkeskommunes tilgjengelighetspris Døråpneren 2019.

Svein Rist

Det er Rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne som på denne måten ønsker å hedre Lødingen Kino/Kinoens Venner for det arbeid som legges ned.

Ifølge begrunnelsen sendt til Nordland fylkeskommune er kinoen det eneste kulturtilbudet i Lødingen kommune som er regelmessig tilgjengelig for alle som ønsker å benytte tilbudet.

– I et gammelt bygg må brukere av rullestol rett nok benytte egen inngang som leder rett inn i kinosalen. Selv om dette ikke er optimalt, er det eneste løsning innenfor budsjettets rekkevidde, fremkommer det i begrunnelsen fra forslagsstiller.

Sosial møteplass

Kinodriften er et samarbeid mellom Lødingen Kommune og Kinoens Venner. Det vises filmer to dager i uka, da gjerne to til tre filmer etter hverandre, slik at det er noe for enhver smak. Kinoen har ved flere anledninger vist filmene på premieredagen.

Selv om kinoen har tilhold i meget gamle lokaler har Kinoens Venner lagt ned et formidabelt arbeide for å oppgradere fasilitetene.

– All oppgradering, inkludert bygging av rullestolrampe, er utført på dugnad av Kinoens Venner. Kinoen er mer enn et sted å se film. Det er en møteplass for Lødingens innbyggere. Mange mennesker kommer dit for å kose seg sammen med andre. Her er alle like viktig og blir tatt imot med et smil. Vi ser at kinokveldene for mange er de eneste kveldene de kommer seg ut, fremholder medlemmene i Rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne.

Viktig for livskvaliteten

Skulle Lødingen Kino legges ned, vil nærmeste kinotilbud bli på Sortland - omlag 60 kilometer unna.

– Mister vi kinoen, vil alle i Lødingen komme til å se mindre film på kino. Ikke minst gjelder dette de som ikke har mulighet til å sette seg i bilen og kjøre til Sortland. Offentlig busstilbud er på ingen måte tilpasset de som ønsker å dra ut av Lødingen for å gå på kino. Dagens løsning er den eneste med tanke på at personer med nedsatt funksjonsevne regelmessig skal kunne gå på kino, står det å lese i begrunnelsen fra Rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne, som på denne bakgrunn konkluderer på følgende måte.

– Kinotilbudet er viktig, og utgjør en stor forskjell, særlig for den delen av Lødingens befolkning som ikke har mulighet til å dra til større kulturarrangement utenfor kommunen. Å dra på kino betyr livsglede, kos og mestring på lik linje med alle andre. På denne bakgrunn foreslår vi Lødingen Kino/Kinoens Venner som kandidat til ”Døråpnerprisen 2019”.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse