annonse

Lillian rydder Lødingen – både over og under vann

: Dykkere fra Lødingen, Bø og Hadsel ryddet lørdag bunnen rundt Dampskipskaia. Enorme mengder med søppel ble hentet opp fra havet i løpet av de fem timene aksjonen pågikk. Bak maskene skjuler Sigbjørn Kristensen (tv), Kåre Fjukmoen, Svein Thomas Olufsen og Lillian Larsen seg. (Foto: Svein Rist)
: Godt med folk stilte på dugnad da den årvisse ryddingen av Bankfjæra ble gjennomført søndag. Uttrykket «Uten mat og drikke...» gjelder også for slike aksjoner. (Foto: Svein Rist)
: Havnesjef i Lødingen Arnold Aalmo stilte med Strandvern under lørdagens rydding av havbunnen rundt Dampskipskaia. 22 bildekk og seks kubikksekker med annet søppel ble fasit for aksjonen. (Foto: Lillian Larsen)
: Lillian Larsen tok i helga initiativ til å gjøre deler av Lødingen til et renere og penere sted. (Foto: Svein Rist)

LØDINGEN: Deler av Lødingen tettsted er blitt renere og penere. Det etter initiativ fra ildsjel Lillian Larsen.

Svein Rist

Det er en kjent sak at noen må gå foran, ta et initiativ, om noe skal bli gjort. I helga er det nettopp det Lillian Larsen har gjort, da for å få deler av Lødingen ryddet.

Lørdag ledet hun et team på seks dykkere, da havbunnen i området rundt Dampskipskaia ble ryddet.

Søndag var det klart for rydding av Bankfjæra. I strålende vårvær samlet den årvisse forskjønnelsen av badeplassen på tettstedet godt med folk.

Et søppelplass under vann

Det er et par-tre år siden dykkerklubben i Lødingen sist gjennomførte bunnrydding rundt Dampskipskaia. Til årets aksjon hadde de hentet inn støtte fra både Hadsel Undervannsklubb og Bø dykkerklubb.

Seks dykkere, to båtmenn og to medhjelpere på land samlet sammen enorme mengder med søppel. 22 bildekk og hele seks kubikksekker med annet avfall ble resultatet av den fem timer lange aksjonen.

– Det ligger enormt mye søppel på bunnen rundt Dampskipskaia. Vi har langt fra plukket opp alt. En ny aksjon vil gi et minst like stort resultat, sier Larsen.

– Hvor kommer søppelet fra?

– Mye, det aller meste, kommer fra båter. Mannskapet kaster ting over bord mens de ligger ved kai. Like åpenbart er det at folk i Lødingen benytter havet som avfallsplass. Sykler, flasker, ja, til og med bestikk er blitt plukket opp, opplyser Larsen i samtale med lokalavisa.

Initiativet til å rydde deler av Lødingen tettsted var det Lillian Larsen som kom med. Selv er hun påpasselig å rose alle som stilte opp.

– Det er fantastisk flott at så mange ønsker å være med på å gjøre Lødingen til et renere og penere sted. Stor takk til Hadsel Undervannsklubb og Bø dykkerklubb som kom og bisto oss. En formidabel takk til havnesjef Arnold Aalmo, som stilte opp med Strandvern. Bunnryddingen hadde ikke vært mulig å gjennomføre uten tilgang på båt med kran, avrunder Lillian Larsen.

annonse