annonse

– Merforbruk – ikke underskudd

Merforbruk i Lødingen
Merforbruk i Lødingen: Rådmann Kjetil Skjeie i Lødingen kommune.

LØDINGEN: – Lødingen kommune hadde ikke et underskudd på 2018-regnskapet, påpeker rådmann Kjetil Skjeie overfor Bladet Vesterålen.

Skjeie viser til en artikkel i lørdagens utgave av Bladet Vesterålen der Lødingens økonomiske situasjon ble drøftet i formannskapet. I artikkelen kom vi i skade for å omtale et merforbruk i forhold til vedtatt budsjett som et underskudd.

– Totalt sett gikk Lødingen kommune omtrent i balanse, med et mindreforbruk på 900.000 kroner. Merforbruket knytter seg altså opp til fjorårets budsjett. Fjoråret var også spesielt med tanke på at kommunen fikk ekstraordinære inntekter, først og fremst gjennom havbruksfondet, sier Skjeie.

Han påpeker at det i 2019 er behov for å kutte drifta med ti millioner kroner for å kunne gå i balanse.

– Vi er ikke fornøyd med resultatet for 2018 – men vi hadde altså ikke et underskudd på ti millioner kroner, sier Skjeie.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse