annonse

Nå skal de delta i oste-VM

: Jorunn og Svein-Magne Husjord hos Den sorte gryte i Lødingen Vestbygd skal delta i World Cheese Awards, en av verdens største oste-tevlinger. (arkivfoto) (Foto: )

Den sorte gryte fra Lødingen vestbygd skal delta i oste-VM.

Tor Johannes Jensen

Den Sorte Gryte er viden kjent for sin brune geitost og lager geitemelk-karamellpudding det går gjetord om. I november reiser osteprodusentene Jorunn og Svein Magne Husjord sørover for å delta på Oste-VM i Bergen, melder statsministerens kontor og Landbruksdepartementet.

Her skal de være med på å vise fram bredden i norsk osteproduksjon.

– I november arrangerer Norge verdensmesterskap i ost i Bergen. Vi skal vise omverdenen de norske unike matopplevelsene. Arrangementet og de norske osteprodusentene som deltar bidrar til å bygge Norge som en internasjonalt anerkjent matnasjon. Det øker verdiskapingen for mat- og reiselivsaktørar i norsk landbruk, sier landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp).

Oste-VM til Norge

Bergen blir utstillingsvindu for 3.000 oster fra hele verden og får 250 osteeksperter og internasjonale medier på besøk i november.

Det er Hanen og Norsk Gardsost som arrangerer mesterskapet World Cheese Awards, som er en av verdens største ostekonkurranser. I 2016 ble den norske osteprodusenten Tingvollost kåret til vinner av konkurransen med blåmuggosten Kraftkar.

Stressfri sone

Holdningen ekteparet Husjord i Vestbygda har til gårdsdrifta er klar, heter det i pressemeldinga fra statsministerens kontor: Gjestene skal føle at tiden går litt saktere og at de tar alle sanser i bruk.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse