annonse

– Politiet takket oss

: Enkelte steder var bilen over i motsatt kjørefelt, som her i Kanstadbotn. (Foto: Innsendt)

LØDINGEN: Mandag ble en utenlandsk sjåfør stanset på Lofast. Sjåføren hadde vært involvert i en nestenulykke uten å stanse, og takket være at Daniel Eik-Andresen og samboeren filmet ferden, kunne politiet beslaglegge førerkortet.

Sverre Idar Lakså

Daniel Eik-Andresen, samboeren og deres to barn var på tur fra flyplassen på Evenes og kom kjørende over Tjeldsundbrua da de ble obs på en bil som vinglet på veien.

– Jeg trodde første det dreide seg om fyllekjøring, fordi bilen vinglet veldig på veien, forteller Daniel Eik-Andresen til Bladet Vesterålen.

Det var NRK Nordland som først omtalte saka.

Da Eik-Andresen skjønte at den vinglete kjøringa bare fortsatte ba han samboeren om å filme, slik at de kunne bevise kjøringa. Like etter ringte han til politiet og meldte fra om kjøringa.

– De sendte ut bil fra både Sortland og Svolvær, for vi visste jo ikke hvor bilen ville ta turen, forteller Eik-Andresen.

Ekkel kjøretur

Han og samboeren skulle egentlig hjem til Lødingen, men da bilen svingte av til høyre i Kåringen-krysset bestemte de seg for å følge etter, slik at de kunne holde politiet oppdatert om hvor bilen befant seg.

– Vi hadde løpende kontakt med politiet, og de sto klar ved Ingelsfjordtunnelen da det ble klart at bilen skulle i retning Lofoten. Der vinket de han inn til sides og fikk stoppet han, forteller Eik-Andresen.

Han sier det var en ekkel kjøretur, da bilen flere ganger var over i feil kjørefelt, og ved ett tilfelle sneiet speilet borti en bobil.

– Samboeren min syntes også det var ekkelt. Bilen prøvde ikke å kjøre forbi, men lå veldig tett opp mot bilen foran. Det var det som fikk oss til å tenke at det var en utlending, for den typen kjørekultur er ikke så vanlig her i Norge, sier Eik-Andresen.

Politiet takket

Han sier at politiet var takknemlig for at han og samboeren hadde filmet kjøringa.

– De sa at det var viktig for å kunne gi en reaksjon utover ei anmodning om å kjøre etter forholdene. Dette var godt nok for å beslaglegge førerkortet, forteller Eik-Andresen.

Han sier at han ikke ønsker å treffe slike i motgående kjørefelt når han er på veien. Derfor valgte han å ringe politiet og filme hendelsen.

– Vi hadde to små unger i baksetet. Da er det ingen som vil treffe en bil i motgående kjørefelt når de kommer over en bakketopp. Jeg mener det var rein flaks at det ikke gikk verre, men det var nære på flere ganger, sier Eik-Andresen.

Førerkortet beslaglagt

Mari Lillestø, operasjonsleder i Nordland politidistrikt forteller at det ikke er mistanke om at sjåføren var ruspåvirket.

– Da han ble fortalt at folk hadde reagert på kjøringa kjente han seg ikke igjen i dette, men som videoen viser var ikke kjøringa trygg, sier Lillestø.

Hun sier at patruljen på stedet så på videoen, og på bakgrunn av dette ble førerkortet beslaglagt.

– Han får et forelegg og mister retten til å kjøre bil i Norge, sier Lillestø.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse