annonse

Skal stelle Gartneri-tomta på Lødingen

1461404095860.jpg
Ifølge personer som har henvendt seg til Bladet Vesterålen fremstår Gartneritomta i dag som ei fylling. Daglig leder ved Kanstad Trelast, Bodil Kanstad, lover at området skal planeres i påvente av bygging av leiligheter. (Foto: Svein Rist)

LØDINGEN: – Kanstad Trelast vil sørge for å planere massene som ligger på Gartneritomta. Dette slik at området ikke skal være så skjemmende inntil vi kommer i gang med utbygging på området, fremholder daglig leder for selskapet Bodil Kanstad.

Svein Rist

Bladet Vesterålens skribent i Lødingen har blitt kontaktet av personer som stiller spørsmål om hva som skjer med planene om bygging av leiligheter på det som på folkemunne omtales som Gartneritomta.

I følge henvendelsene reageres det på at området i dag fremstår som en fylling, i det som må betraktes som et sentralt område i på tettstedet.

Er prosjektet skrinlagt? Hva tenker utbygger å gjøre med området for at det skal se bedre ut? er blant spørsmålene som har blitt spilt inn til lokalavisa.

Ønske om å realisere prosjektet

Daglig leder Bodil Kanstad gjør det innledningsvis klart at ønske om å realisere den planlagte utbyggingen fortsatt er tilstede.

– Kanstad Trelast har et sterkt ønske om å realisere leilighetsprosjektet på Gartneritomta. Både for å gi noe tilbake til befolkningen i Lødingen, og for å skape attraktivitet og gode arbeidsplasser, fremholder Kanstad.

– Hvor mange leiligheter må selges før prosjektet kan komme i gang?

– Kostnadsramma tilsier at vi er avhengig av å selge 60 prosent av leilighetene per bygg før vi kan gå i gang. Prisnivået på brukte boliger, kontra kostnadene ved nybygg, er for tiden stor. Markedet for leilighetene vi har planer om er således ikke til stede for øyeblikket, påpeker Kanstad.

Vil planere området

To entreprenører har ifølge Bodil Kanstad fått tillatelse til å fylle noe overskuddsmasse i tomten.

– Dette er masse vi trenger for å realisere prosjektet. Dessverre viser det seg at det er deponert masse vi ikke har gitt tillatelse til. Her må vi oppfordre om at dette ikke må fortsette, sier Kanstad.

– Enkelte oppfatter området som ei fylling. Har Kanstad Trelast planer for å rydde/planere området?

– Kanstad Trelast vil sørge for å planere massene som ligger i tomten i dag. Dette slik at det ikke skal være så skjemmende inntil vi kommer i gang med prosjektet, uttaler Kanstad.

– Området er ryddet for skog. Foreligger det noen planer for ny beplantning?

– Rydding av skogen i området oppfattes som positivt blant flere av Lødingens innbyggere. Område fremstår i dag som luftig og åpent.

De som bor i nærheten har fått utsikt til havet, og den fine kirken Lødingen har, avrunder daglig leder ved Kanstad Trelast, Bodil Kanstad.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.