annonse

Soldag i Lødingen

: Elevene ved Lødingen barneskole tok mandag turen til Nygårdsfjellet for å få med seg årets første streif av solstråler. (Foto: Svein Rist)
: Sang til ære for sola. De omlag 140 elevene som mandag tok turen til Nygårdsfjellet sang til ære for solas tilbakekomst. (Foto: Svein Rist)

LØDINGEN: 12. januar er soldagen i Lødingen. Ved barneskolen på tettstedet ble begivenheten markert et par dager senere. Da dukket til og med «hovedpersonen» opp, for bokstavelig talt å kaste glans over arrangementet.

Svein Rist

Hellingen på jorden gjør sitt til at sola ikke er synlig i Lødingen i perioden 30. november til 12. januar. Når den livgivende stjernen igjen viser seg på himmelen, må begivenheten selvfølgelig markeres, og Lødingen barneskole har lang tradisjon for nettopp det.

Solboller, kakao og tur

Årets soldag startet ved at elevene i 5. klasse delte ut solboller og kakao til både medelever og voksne på skolen.

Deretter ble kursen satt til TV2-masta, et av punktene på Lødingen tettsted der sola er best synlig.

Sol-sang

Selv om det lå en del skyer over Hamarøy-fjellene var det blå himmel i retning sør. Barn og voksne fikk med det årets aller første glimt av sola. På Nygårdsfjellet ble det fremført både fellessang, og sang fra elevene i 4. klasse.

Sola er dermed tilbake i Lødingen, og kan ses på sør-himmelen når det er skyfritt. Dagene blir raskt lysere og lengre. Det går mot vår, og etterhvert sommer.

: Sang til ære for sola. De omlag 140 elevene som mandag tok turen til Nygårdsfjellet sang til ære for solas tilbakekomst. Foto: Svein Rist
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse