annonse

Søppelboks eller -container?

Ikke imponert
Ikke imponert: (Foto: Svein Rist)

LØDINGEN: Politikerne i Lødingen er innstilt på å sette ut beholdere i sentrum av tettstedet der folk kan kaste søppel. Om dette skal skje ved hjelp av søppelboks eller container er det ikke like stor enighet om.

Svein Rist

Det var Ann Tove Rølvåg (Ap) som for 18 måneder siden lanserte ideen om å sette ut søppelbokser i sentrum av Lødingen. Dette som et ledd i å gjøre stedet renere og penere. At idéen er god er hevet over tvil.

Da saka torsdag passerte formannskapet ble det gitt full politisk tilslutning til initiativet. Hvilken anordning som skal benyttes for å samle inn søpla, var ikke like lett å enes om.

Det var Kurt L. Olsen (SV) som fant det betimelig å stille spørsmål med innholdet i saksutredning og innstilling fra administrasjonen.

– Det opereres med mange ulike begrep i denne saka. Kasser, bokser og containere. I innstillingen tas det til orde for å utplassere containere på 2,5 kubikkmeter. All erfaring tilsier at slike anordninger vil bli fylt med alt mulig av privat avfall. Tv-er og møbler går lett opp i en slik container. Jeg ser mer for meg søppelkasser som eventuelt kan festes på en stolpe, fremholdt Olsen, og fikk full støtte fra Bjørn Hegstad (V) for dette synet.

Tømmes av Reno-Vest

Ordfører Atle Andersen (Ap) pekte på at containerne måtte ha en utforming som hindrer kasting av privat avfall, samt at dyr og fugler ikke må komme til, slik at søpla kan dras ut.

– Så må det legges til rette for at Reno-Vest kan tømme beholderne. Setter vi opp bokser eller kasser må noen ha ansvar for å dra de til vei i forbindelse med tømming. Containere tar Reno-Vest seg av. 2,5 kubikkmeter er ikke all verden, uttalte Andersen.

Kurt L. Olsen holdt imidlertid på sitt.

– En container av størrelsen som her fremkommer er for stor. Da kan vi heller plassere ut åtte til ti søppelbokser. I innstillingen står det altså utplassering av containere. Jeg er usikker på hvordan vi skal forholde oss til forslaget fra administrasjonen, fremholdt Kurt L. Olsen.

Løsningen på floken kom fra rådmann Kjetil Skjeie.

– Lødingen havn har i dag to containere i havneområdet. I resten av sentrum ser jeg for meg søppelbokser. Vi skal se på saka, og komme opp med en presisering i det den kommer opp i kommunestyret, avrundet Kjetil Skjeie.

Med det som bakteppe innstiller formannskapet på at det skal utplasseres anordninger som kan være egnet til å samle inn søppel rundt om på tettstedet. Hvilken beskaffenhet disse skal ha vil først bli avgjort i det saka kommer opp til endelig behandling i torsdagens møte i kommunestyret.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse