annonse

Tradisjonsbærer i Lødingen

Lødingen Husflidslag
Lødingen Husflidslag: Driftige medlemmer i Lødingen Husflidslag avviklet tirsdag sin tradisjonelle Sommerkafé. Bente Rasch (tv), Eli Fossem, Anne S. Myrlund og Sissel Olsen kunne i den forbindelse vise frem en utstilling bestående av handlagede skjerf og sjal. (Foto: Katrine Mahdi Vikjord Rist)

LØDINGEN: Gjennom å videreføre gamle håndverkstradisjoner er Lødingen Husflidslag for tradisjonsbærer å regne. Det samme kan sies om avviklingen av den tradisjonelle Sommerkafeen.

Svein Rist

For, selv om Sommer-Lødingen er historie opprettholder driftige medlemmer i husflidslaget tradisjonen med å arrangere Sommerkafé i begynnelsen av juni.

Tirsdag var det handlagede skjerf og sjal som var tema for utstillingen. Som vanlig kunne arrangøren by på en sammensatt og rikholdig utstilling av plagg.

Ut på tur

Medlemstallet i Lødingen Husflidslag er stabilt.

– Vi er rundt 20 medlemmer. Vi har således god plass for flere. Er det noen som ønsker å være sammen med oss er de hjertelig velkommen, sier leder i laget Eli Fossem i samtale med lokalavisa.

I tillegg til å arrangere ulike kurs og temakvelder legger Lødingen Husflidslag opp til en årlig utflukt.

– I år går turen til Galleri Uvær, fremholder Fossem.

Ut over det legges det opp til å gjennomføre de tradisjonelle aktivitetene.

– Vil vi ta initiativet til en ny strikkekafé. Et tiltak som bestandig er populært, og som trekker en god del folk. Julemesse blir det i år også, da i slutten av november. Vi er allerede i gang med å lage produkter som skal selges på denne messa, avrunder leder for Lødingen Husflidslag Eli Fossem.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse