annonse

Ungdommelig teater i Lødingen

: Etter å ha øvd siden oktober i fjor sto sju unge scenekunstnere fra Lødingen unge teater torsdag klare til å fremføre stykket Trollmannen fra Bombalamachi. De høstet stor applaus etter endt opptreden. (Foto: Svein Rist)
: Å være journalist er ikke bestandig en enkel oppgave. I særdeleshet ikke når det er nyhetstørke, og skribenten i tillegg sliter med å bringe stoff ingen andre har hørt om tidligere. (Foto: )
: Godt kroppsspråk, klar stemme og naturlig fri i sin opptreden. De unge scenekunstnerne i Lødingen unte teater imponerte sitt publikum under torsdagens forestilling. (Foto: )

LØDINGEN: De imponerte sitt publikum, de sju unge skuespillerne som torsdag fremførte stykket «Trollmannen fra Bombalamachi».

Svein Rist

Idrettsmiljøet, og da i særdeleshet handball, står sterkt i Lødingen. Da er det særdeles viktig at det legges til rette også for andre aktiviteter og tilbud.

Kommunestyret bevilget i mai 2017 i så måte 100.000 kroner til ekstra satsing på kultur, og kulturskoletilbudet. Tilbudet ble etablert som et teater-tilbud for elever i 4. - 10. klasse.

Torsdag var det klart for å vise frem stykket det har vært jobbet med siden oktober i fjor.

Ungene har lagt premissene

Instruktør for de unge scenekunstnerne har vært Geir Ellingsen.

– Ungene har selv vært med på å forme innholdet i stykket. De har laget problemstillinger, og jobbet med løsninger for å bringe historien videre. De har vokst enormt med oppgaven. Prosessen har bidratt til å gi de viktig lærdom og erfaring, som de kan ta med seg videre, fremholdt Ellingsen i forkant av oppsettingen.

Strålende spilt

Den nye satsingen har fått tittelen Lødingen unge teater.

Forestillingen som torsdag ble presentert het Trollmannen i Bombalamachi - en fortelling der tre utsendinger blir sendt ut i verden på jakt etter keiserens hemmelige og personlige trollmann.

En spennende historie, med en uventet, men lykkelig, slutt.

Selv om erfaringen med å stå på scenen var en ny opplevelse for mange av de sju aktørene leverte de strålende prestasjoner. God stemmeprakt, naturlig opptreden, fri og naturlig i rollene. I det store og hele en fornøyelse å overvære den første oppsettingen fra Lødingens unge teater.

Så gjenstår det å se om det er politisk vilje til å fortsette denne satsingen. I budsjettbehandlingen for 2017 ble det bevilget 200.000 kroner til satsing på nye kulturelle tiltak. Halvparten av disse midlene er brukt opp. Instruktøren selv håper på at prosjektet videreføres også til neste skoleår.

– Både ungene og jeg står klar til å fortsette å jobbe med teater, om det er politisk vilje til det. Deltakerne denne gang har vært elever fra 5. - 7. klasse. Vi har enda plass til flere deltakere. Viktig å ha tilbud om andre aktiviteter i Lødingen enn de rent idrettslige, avrunder instruktør Geir Ellingsen, som for ordens skyld også er handballtrener.

For å sminke skuespillerne stilte Nina Zakariassen og Susanne Sommernes opp.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse