...
Adelheid Flesland Benjaminsen takker svigermor Ellinor Benjaminsen for at hun har sørget for at butikk-lokalet har blitt godt tatt vare på. Foto: Therese Abrahamsen

Gjenåpnet hundreåring

Lørdag åpnet familien Benjaminsen Th. Benjaminsens gamle kolonialbutikk i Risøyhamn, som blir kombinert museum og utsalg av nye og ny-gamle gjenstander, klær og vesker.

Therese Abrahamsen E-post
Publisert 26.05.2012 kl 15:27 Oppdatert 31.05.2012 kl 00:43

Tips en venn på e-post:


...
Mina (f.v.) og Ada viste fram flotte re-design kjoler sydd av Katrina Odden Grav (bak), samt vesker, med gamle og nye tekstiler. Foto: Therese Abrahamsen
...
Venninnene f.v. Victoria Lidahl, Elsa Lyngra Johansen, og Haldis Lauritzen fra Åse, synes det var et artig gjensyn med butikken de brukte å handle i da de var små. Foto: Therese Abrahamsen

Th. Benjaminsen får nytt liv med retro-stil

Re-design er på full fart inn i klær, mote og interiør. Det gir gamle kolonialbutikk Th. Benjaminsen nytt liv, samtidig som fjerde generasjon Benjaminsen i Risøyhamn gjenåpner butikken som museum og retro-butikk for ineriør og design. Tekstilkunstner Katrina Odden Grav står for re-design av gamle 60- og 70-tallstekstiler.

Se bildene her:

For mange ble det et gledelig gjensyn med lokalet som en gang var et naturlig møtested i sør-Andøy.

Fjerde generasjon Benjaminsen står bak åpninga, representert av Adelheid Flesland Benjaminsen, som ønsket alle hjertelig velkommen.

Re-design

Flesland Benjaminsen opptrådte også med nydelig sang bak disken i den stappfulle butikken under åpningen lørdag formiddag.

Hun takket også svigermor Ellinor Benjaminsen for at hun hadde sørget for at butikk-huset ikke var blitt omgjort til lagringsplass gjennom årenes løp, men er i dag et verdig og godt vedlikeholdt hus, slik det den gang var.

Katrina Odden Grav fra Strandland er tekstikunstner som skal selge sine produkter fra butikken, som i sitt hundrede år nå blir gjenåpnet som museum og design- og interiørbutikk. Selvsagt ligger det en retro-stil over produktene som selges, og under åpningen fikk publikum se klær, vesker og puter som Odden Grav har sydd ved hjelp av orginale 60- og 70-tallstekstiler kombinert med nye.

– Artig å være tilbake

– Det er artig å være tilbake, synes venninnene fra Åse, Haldis Lauritzen, Elsa Lyngra Johansen og Victoria Lidahl. De dro ofte på butikken da de vokste opp på Åse.

– Jeg synes å minnes at butikken var større den gang, men det er vel kanskje fordi vi er blitt større, ler Elsa.

– Jeg husker vi brukte å komme til butikken her på Risøyhamn fordi vi syntes den hadde så mye mer enn butikken på Åse, minnes Haldis.

– Blant annet kom vi hit for å kjøpe oss sko, smiler hun og nikker mot hyllene med barne- og voksne sko på en av hyllene til utstillingen i butikken.

Mange tok seg tid etter åpningen til å se nærmere på alt det gamle og rare i hyller og på benker som nå er blitt historie.

På forsiden nå


...

Mattilsyn-ansatte på Sortland:

– Vi er skuffet

SORTLAND: De ansatte ved Mattilsynets regionkontor på Sortland er skuffet over forslaget om å flytte virksomheten til Tromsø, ifølge tillitsvalgt Asle-Håvard Miklegard.

...

Stem fram Løkke

SORTLAND: Trond Løkke er en av fem kandidater til Den Norske Friluftslivsprisens Ildsjelpris. Nå foregår avstemningen.

...

Den store dagen på Stokmarknes

HADSEL: – Dere har vist landet hvordan et topp moderne sykehus skal være, sier helseminister Bent Høie, som åpnet sykehuset på Stokmarknes sammen med statsminister Erna Solberg.

Les mer, se video og bildeserie:

Førsteklassingene 2014

Skolen er begynt, og her er førsteklassene i distriktet.

Bildeserien oppdateres