...
Svein Haugen, kunstnerisk leder av Festitur, får Andøy kommunes kulturpris for 2012. (Pressefoto)

Kulturprisen til Svein Haugen

Initiativtaker til Festitur, musikeren Svein Haugen, får Andøy kommunes kulturpris for 2012. – En veldig verdig vinner, sier ordfører Jonni Solsvik.

Fredrik Sørensen E-post
Publisert 04.03.2013 kl 17:12 Oppdatert 04.03.2013 kl 17:37

Tips en venn på e-post:

Formannskapet i Andøy kommune hadde mandag lukket møte for å avgjøre vinneren av den ærefulle kulturprisen.

Det kom ifølge ordfører Jonni Solsvik flere gode forslag, men valget falt til slutt på Svein Haugen.

– Litt utenom det vanlige

Haugen er utflyttet andværing, bassist i Sturm und Drang og kunstnerisk leder av Festitur som har blitt arrangert sju år på rad i Andøy og Vesterålen. Til sommeren arrangeres den åttende Festituren i rekken, og i helga som var ble vinterutgaven av det populære arrangementet, under navnet Feskitur, en knallsuksess med konserter på Dverberg, Skarstein og Jennestad.

– Svein er en av landets beste solobassister. Alle i formannskapet var enige om at han fortjente prisen, selv om vi har gått litt utenom det vanlige med tanke på at han ikke er bosatt i Andøy, sier ordfører Jonni Solsvik.

– Har satt Andøy på kartet

Et argument som talte sterkt for at nettopp Haugen burde få kulturprisen for 2012, er at han i snart ti år har brukt sitt nettverk og musikalske talent til å sette Andøy på kartet.

– Som initiativtaker og Andøy-venn har han vært med på å sørge for at det har blitt mer enn 80 konserter i Festitur-sammenheng i Andøy og Vesterålen. Mer enn 40 nasjonale og internasjonale artister har vært i Andøy som følge av dette, og blitt ambassadører for kommunen, sier Solsvik.

Prisen

Andøy kommunes kulturpris er 3.000 kroner og et maleri signert Bent Aune. I fjor var det Andøy Historielag som fikk prisen.

Ordføreren hadde etter gjentatte forsøk ikke fått tak i Svein Haugen mandag ettermiddag. Kulturpris-vinneren har i skrivende stund ikke fått den hyggelige beskjeden.

– Jeg gleder meg til å snakke med ham. Svein er en veldig verdig vinner, sier Solsvik til Bladet Vesterålen.

Les mer i papirutgaven av Bladet Vesterålen onsdag 6. mars.

På forsiden nå


...

– Total skivebom fra folkeaksjonen

Fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H) svarer på kronikken fra folkeaksjonen Gjenreis Kystnorge i Bladet Vesterålen. – Påstandene er tatt ut av lufta, skriver hun.

...

Forlot Idol med flagget til topps

SORTLAND: – Topp levert, sa dommer Espen «Dansken» Selvig etter at Anniken Høve dro til med Janis Joplin-klassikeren «Me and Bobby McGee» i Idol fredag kveld. Men det holdt ikke. Nå er Anniken ute av Idol.

...

Ny drift i DPS i Bø

BØ: Ordfører Sture Pedersen jobber for å ha nye aktører som kan gå inn i DPS-bygget på Straume om Nordlandssykehuset legger ned psykiatritilbudet.

...

– Vi gleder oss

SPORT: For første gang på lenge blir det herrekamp i håndball på Andenes. Lørdag kommer Lødingen på besøk.