...
Regionrådsleder Sture Pedersen. Foto: Tor Johannes Jensen

Frykter å få psykiatri-pasienter i fanget

Vesterålen regionråd frykter at Nordlandssykehuset vil sende psykiatriske pasienter tidligere tilbake til kommunene, uten å rådføre seg med kommunene først.

Tor Johannes Jensen E-post
Publisert 05.03.2013 kl 15:30 Oppdatert 05.03.2013 kl 15:33

Tips en venn på e-post:

Det er arbeidsutvalget i regionrådet som uttrykker sterk bekymring for endringen av psykiatritjenesten i Vesterålen.

Det er varslet at det betyr mer dagbehandling og færre innleggelser over natta i sentrene på Andenes, Bø og Stokmarknes.

– Det er all grunn til å tro at omleggingen vil medføre at pasientene skal tilbakeføres tidligere til kommunene enn før, heter det fra regionrådet.

Forsvarlig tilbud

Derfor vil kommunene bli involvert, så man kan være sikker på at det er forsvarlige tilbud på plass, før Nordlandssykehuset setter sine endringer i verk.

Men kommunene er ikke med på omstillingsprosessen i Nordlandssykehuset.

– Vi har heller ikke registrert at kommunene er blitt konsultert i forhold til å sikre et faglig godt tilbud når endringene blir gjennomført, kommenterer regionrådet.

Ønsker møte

Regionrådet ser alvorlig på at Nordlandssykehuset kan komme til å vedta endringer i psykiatri-tilbudet uten å samhandle med kommunene om forsvarlige tjenester i den enkelte kommunen.

– Arbeidsutvalget i Vesterålen regionråd ønsker derfor møte med Nordlandssykehuset for klargjøring av hvordan Nordlandssykehuset sørger for at samhandlingen med kommunene er ivaretatt, sier regionrådet.

På forsiden nå


...

Julebarokk begeistret

Holand Blandakor og Capella Petri begeistret de mange som tok turen til Sortland kirke for å høre «Julebarokk» onsdag kveld.

...

Spent, flink pike

SORTLAND: – Jeg er spent – og nervøs – tilkjennega filmskaper Solveig Melkeraaen foran møte med «heimepublikum» på Sortland onsdag kveld.

Melbo fotball mot Stokmarknes handball

Showkamp mellom herrene i Melbo fotballs a-lag og Stokmarknes handballklubbs damelag, til inntekt for kreftavdelinga ved Nordlandssykehuset.

Se video!

...

Banken borte – ingen krise

ØKSNES: Det er med blandede følelser folk flest tar imot beskjeden om at DNB (tidligere Nordlandsbanken) ikke lenger skal være representert med eget bygg på Myre.