...
Svein Spjelkavik reiser et folkekrav om å få Regine Normann og Richard With på haleroret på Norwegian-fly.

– Få Regine på et haleror

Svein Spjelkavik nominerer Regine Normann og Richard With til haleroret på to av de nye Norwegian-flyene.

Mareno Leonhardsen E-post
Publisert 29.01.2012 kl 10:50 Oppdatert 11.11.2013 kl 10:08

Tips en venn på e-post:


...
Slik ser Spjelkavik for seg at kandidaten Regine Normann vil ta seg ut.
...
Slik ser Spjelkavik for seg Richard With på et haleror.

Dersom vi får begge disse på halerorene, vil det bety meget god vesterålsreklame, både for Reginedagan i Bø, Hurtigrutemuseet og Hurtigrutens hus. Og det som er bra for Bø og Hadsel er bra for hele regionen, understreker han på ei nyopprettet Facebook-side.

Vesterålen-sak

Norwegian har ei tid markedsført ulike "helter" på halerorene på sine fly, slett ikke bare Fridtjof Nansen og Roald Amundsen. Når selskapet nå skal kjøpe 220 nye, gir det nye muligheter. Kulturaktivist og reklamebyråmann Svein Spjelkavik ber vesterålinger mobilisere:

– Regine Normann og Richard With bør være utmerkede forslag til flyselskapet, og vi vesterålinger bør trykke på for å få disse på flyene snarest mulig, sier Spjelkavik.

Kriteriene fra Norwegian er at heltene ikke er nålevende, at de har inspirert, og at de - som selskapet - var utfordrere i sin samtid. - Disse kriteriene passer som hand i hanske både for Mårsund-jenta som skrev både på trass og tross, og ble hele landets kvinnelige eventyrforfatter. Likeså på Hadsel-mannen som mot alle odds etablerte riksvei nummer én, Hurtigruta.

Facebookside

Spjelkavik opprettet ei egen facebookside for å skape trykk bak sine to kandidater.

– Dette er ingen liten ting, sier han.

– Derfor oppfordrer jeg alle vesterålinger ute og hjemme til å være med og mobilisere.

God idé

Julie Sæther i Reginestiftelsen synes dette er en kjempegod idet, og bebuder en henvendelse til selskapet for å få Regine Normanns ansikt på haleroret. «Heltene» som kommer på roret presenteres dessuten med ei forklaring på selskapets nettsider.

På forsiden nå


...

– Topp levert, Anniken!

SORTLAND: – Topp levert, sa dommer Espen «Dansken» Selvig etter at Anniken Høve dro til med Janis Joplin-klassikeren «Me and Bobby McGee» i Idol fredag kveld.

...

Ny drift i DPS i Bø

BØ: Ordfører Sture Pedersen jobber for å ha nye aktører som kan gå inn i DPS-bygget på Straume om Nordlandssykehuset legger ned psykiatritilbudet.

...

– Vi gleder oss

SPORT: For første gang på lenge blir det herrekamp i håndball på Andenes. Lørdag kommer Lødingen på besøk.

Sanners vanvittige Vesterålen

MENINGER: Regjeringas ideal-Vesterålen synes å bestå av færrest mulig kommuner. Men erfaringen sier at nye kommunesammenslåinger i Vesterålen er feil vei å gå. Det skriver skribenten Per Gunnar Stenvaag.