Klikk for å aktivere kartet
+
-

Kilde: Statens Kartverk/Geodata AS

Ulvøy grunnstøtte på Ulvøya

– Jeg er lommekjent i området. Grunnstøtingen skjedde ikke langt unna heimplassen, sier hurtigruteskipper Brynjar Ulvøy til NRK.
Svein-Henry Wedding E-post
Publisert 05.03.2013 kl 16:06 Oppdatert 05.03.2013 kl 16:06

Tips en venn på e-post:


Klikk for å aktivere kartet
+
-

Kilde: Statens Kartverk/Geodata AS


Natt til tirsdag var han på broen da hurtigruteskipet Kong Harald gikk på grunn på Ulvøya i Raftsundet i Hadsel kommune.

– At skipperen skal grunnstøte på egen hjemøy blir mer enn pussig, sier markedsdirektør i Hurtigruten ASA Ragnar Norum til Lofotposten.

Hurtigruteskipperen opplevde ikke grunnstøtingen som dramatisk.

– Vi skulle vende skipet inne ved Trollfjorden, og kom da for nært land mot Ulvøya. Da vi oppdaget faren for landkjenning, slo vi full revers, men litt for sent. Vi seg inn på fjære sjø, i et område med sandbunn og litt stein. Det satte hull i bulben foran på skipet, vi tok inn rundt 68 kubikkmeter sjøvann, men bulben fyltes ikke med mer vann enn opp til vannlinjen på skipet. Ingen andre deler av fartøyet er lekk eller skadd. Derfor er det risikofritt å gå for egen maskin videre til verft på Fiskarstrand ved Ålesund for utbedring, sier Brynjar Ulvøy til Lofotposten.

På forsiden nå


– Kjempeoppslutning

SORTLAND: Over dobbelt så mange lag som i fjor deltar i år på årets turnering for bedrifts- og vennelag.

Sortland-jente:

Leder for en dag

Alice Marie Johansen (17) fra Sortland var blant deltakerne i Ungt Entreprenøskap Nordland sitt arrangement Leder for en dag forleden.

Tatt med promille

HADSEL: Mann i 60-årene stoppet av politiet.

Hva er en fiskekvote?

Les kronikken!